Patru liberali din Moldova Nouă fac pași pe covorul… verde?

Neconcretizarea alianței dintre Partidul Național Liberal și formațiunea condusă de Eugen Băleanu în vederea unei forțe care să poată ține piept actualului primar al orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, în lupta pentru câștigarea scaunului de edil-șef a stârnit valuri în bucătăria internă a liberalilor, patru membri importanți ai partidului fiind gata să militeze pentru o altfel de politică dintr-o cu totul altă barcă: cea a Partidului Verde.

Ținând cont de faptul că Organizația PNL Moldova Nouă a hotărât recent să retragă sprijinul politic unui număr de patru consilieri locali, președintele Partidului Verde din orașul de la malul Dunării, Eugen Băleanu, confirmă transferul dinspre PNL spre formațiunea politică pe care o reprezintă, cele patru forțe noi care ar urma să i se alăture fiind altele decât aleșii locali cărora le-a fost arătată ușa din dos.

„Într-adevăr, în zilele următoare îi vom înregimenta. Cei patru care vor veni spre Partidul Verde sunt alții decât consilierii excluși. Vorbim aici despre oameni cu școală, foarte bine pregătiți care, probabil, dezamăgiți de eșecul alianței, au hotărât să facă o schimbare. Vreau să subliniez faptul că Partidul Verde nu primește oameni care umblă din stânga-n dreapta, nu primește oameni care au făcut rău oamenilor. Ne menținem pe linia în care vrem să dezvoltăm o altă politică decât cea practicată până acum de PSD și de liberali. De asemenea, porțile partidului nostru rămân deschise în fața tuturor celor care au o altă viziune decât cea de până acum”, a ținut să puncteze liderul verzilor din Moldova Nouă.

În momentul de față, Organizația Partidului Verde de la malul Dunării numără 100 de membri stabili, Eugen Băleanu având nădejdea că mai există oameni care i se vor alătura, oameni care s-au săturat de „aceeași placă” în ultimele decenii.