Eugen Băleanu nu-şi mai pierde timpul cu alianţe nemuritoare! Merge de unul singur în cursa pentru Primăria Moldova Nouă

Dându-și seama de faptul că niciunul dintre liderii partidelor de la malul Dunării nu are interes în a milita pentru o altfel de politică decât cea promovată de la Revoluție încoace, președintele Partidului Verde din Moldova Nouă a ajuns la concluzia că e mai bine să meargă singur în bătălia pentru scaunul de edil-șef decât să fie marioneta jocurilor de culise ale vreunei formațiuni în cadrul alegerilor locale din acest an.

Dacă până nu demult liderul verzilor ar fi băgat mâna-n foc vizavi de concretizarea proiectului politic cu oamenii conduși de fostul primar al oraşului de la Dunăre, Ion Chisăliță, Eugen Băleanu nu are astăzi niciun dubiu că răsturnarea de situație în privința pactului cu liberalii reprezintă un avantaj indirect adus actualului șef al administrației publice locale din Moldova Nouă, Adrian Torma.

„Mergem în lupta pentru Primăria Moldova Nouă pe forțe proprii, fără nicio alianță. Cea cu liberalii a eșuat, însă nu știu din ce motiv. Cert este că lipsa acestui pact politic înseamnă un ajutor indirect dat primarului Adrian Torma. Referitor la posibila colaborare cu Uniunea Sârbilor și Pro România, discuții au existat. Din punctul meu de vedere ar fi fost un frumos proiect politic, dar într-o altă lume, într-o altă țară, nicidecum la Moldova Nouă.”, a explicat Eugen Băleanu pentru expressdebanat.ro.

Mai mult decât atât, președintele verzilor a dat de înțeles că proiectele politice nu mai reprezintă pentru acesta un subiect de actualitate, acum singura preocupare fiind recuperarea timpului pierdut cu scopul organizării unei campanii decente, curate, fără minciuni și zvonistici:

„Chiar nu vreau să-mi bat capul cu astfel de subiecte. Avem foarte mult de lucru, căci trebuie să recuperăm timpul pierdut. În tot acest timp am susținut mediatic candidatura domnului Chisăliță, însă acum trebuie să ne focusăm pe strategia Partidului Verde. Ne dorim o campanie decentă, curată, nicidecum bazată pe tot felul de minciuni și zvonistrici. Vrem să rămânem altfel decât ceilalți”.