Blocat de primar? Profesorul Madroane îl acuză pe primarul Boldea că l-a oprit să candideze

Într-o scrisoare deschisă, publicată pe rețelele de socializare, profesorul Petru Madroane îl acuză pe primarul Francisc Boldea că i-ar fi blocat candidatura la fotoliul de primar al municipiului, situație care confirmă zvonurile privind retragerea grăbită a lui Madroane din postura de candidat.

În conținutul scrisorii, intitulată „Domnului Primar, cu stimă și respect”, profesorul Madroane spune:

„Încă de când am anunțat că voi candida la funcția de Primar al municipiului Lugoj, ați intrat în panică. În discuția telefonică avută cu d-voastră mi-ați reproșat că doresc să ajungă Primar d-nul Buciu Claudiu. Am răspuns elegant că eu candidez pentru Lugoj și lugojeni, iar aceștia vor decide la vot cine va câștiga, eu îmi exercit un drept democratic. Panica și jocurile au continuat și atunci când urma să am susținerea unui partid politic, fiind contactat de conducerea județeană a acestui partid. Împreună cu d-nul Haneș Ioan, un consilier local apropiat d-voastră, ați pregătit un scenariu prin care să fiu catalogat că destabilizez organizația locală. În același timp, un apropiat al meu a fost agresat verbal în plin centru Lugojului iar pe la spatele meu se purtau negocieri de susținere a PSD-ului. Aceste jocuri murdare nu sunt benefice Lugojului și lugojenilor, iar numele meu nu poate fi asociat cu asemenea jocuri politice. În toate mandatele, d-voastra ați generat conflicte precum cele cu d-nul Miloș fost Președinte al PSD, d-nul Stragea fost deputat, d-nul Fărcăgean, fost viceprimar, d-nul pictor Oravițan și chiar în sânul organizației locale a PSD. Toți cei cu verticalitate și profesioniști au fost marginalizați sau înlăturați, chiar dacă au contribuit decisiv la ascensiunea d-voastră. Cu toate că zilnic vă laudați cu realizările d-voastră, nu ați dus nici un proiect până la capăt, care să fie trainic și viabil, vezi rețeaua de apă și canalizare, SPA-ul, stația de epurare, uzinele de apă, centrul civic, stadionul, parcurile etc. Mai mult, ați falimentat Salprestul și destructurat Meridian 22, două societăți comerciale din subordinea Consiliului local. D-voastră sunteți un «june prim» nu un «pensionar» ca mine, cu o carieră benefică Lugojului și lugojenilor, prin tot ceea ce am realizat împreună cu cei cu care am lucrat în toate proiectele duse până la capăt și viabile și astăzi recunoscute și apreciate în Țară și străinătate. Sper ca lugojenii să deschidă ochii și să nu vă mai acorde incredere, întrucât Lugojul a devenit cel mai negru oraș din vestul țării. Cu stimă pentru lugojeni, «un cetățean care plătește taxe și impozite», asa cum vă place d-voastră să vă recomandați!”.

După cum se știe, profesorul Petru Madroane, fost director al Școlii „Alexandru Roșca” și al Școlii de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj, a abandonat cu ceva timp în urmă lupta electorală, chiar înainte de începerea oficială a campaniei. La acea oră, domnia sa spunea că nu vrea să dea prea multe detalii, dar a promis că va reveni, pe parcurs, cu amănunte.