Patru candidați pentru șefia PNL Timiș. Deputatul Claudiu Chira: „Sunt sigur că-l voi învinge pe Alin Nica”

deputat forta dreptei de timis claudiu chira
untitled design set 970x90 px

Val de înscrieri pentru șefia PNL Timiș, după scandalul de sâmbătă din timpul alegerilor pentru președinția PNL Timișoara. Pe lângă Alin Nica, liderul interimar al partidului, și Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș, și-au mai anunțat candidaturile și consilierul județean Alin Popoviciu, exclus din PNL încă din toamnă, dar și deputatul Claudiu Chira. Cel din urmă susține că este sigur că-l va învinge pe Alin Nica.

După incidentele de sâmbătă, din timpul alegerilor interne pentru președinția organizației din Timișoara, a crescut numărul candidaților pentru șefia PNL Timiș. Asta în condițiile în care s-a prelungit termenul pentru depunerea candidaturilor, ca urmare a faptului că alegerile de sâmbătă au fost amânate.

Astfel, pe lângă Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și liderul interimar al PNL Timiș, și Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș, ieri și-a anunțat intenția de a candida pentru această funcție și deputatul Claudiu Chira. Parlamentarul a fost unul dintre liberalii care s-au împotrivit deciziei lui Alin Nica de a suspenda alegerile interne de sâmbătă pentru președinția PNL Timișoara, după scandalul imens izbucnit. De altfel, cu girul președintelui PNL, Ludovic Orban, alegerile au continuat, câștigător fiind desemnat consilierul local Raul Ambruș, în fața viceprimarului Cosmin Tabără.

De asemenea, astăzi, și-a mai anunțat candidatura pentru șefia PNL Timiș și consilierul județean Alin Popoviciu. Interesant este faptul că Popoviciu a fost exclud din partid încă din toamnă, însă acesta a dat în judecată conducerea județeană a partidului.

În ceea ce-l privește pe Claudiu Chira, deputatul a declarat, pentru Express de Banat, că este sigur că-l va învinge pe Alin Nica la aceste alegeri interne.

Sunt sigur că-l voi învinge pe Alin Nica. Decizia mea s-a bazat mult pe evenimentele de sâmbătă. Înainte am fost tatonat de unii colegi care mi-au spus că dacă luăm Timișoara, avem un punct foarte important, Timișoara reprezentând aproape jumătate din ponderea județului. Eu am avut o relație bună spre foarte bună cu Alin Nica, în ultima perioadă s-au răcit relațiile dintre noi, când a început să nu-l mai susțină pe colegul Raul Ambruș, cu toate că i-a promis susținerea și pe la spate a căutat un contracandidat pentru el. Poate și faptul că eu sunt un susținător al președintelui Ludovic Orban, iar domnul Nica este fan Florin Cîțu a putut produce această ruptură. Deci, la încurajarea colegilor, mai ales a celor din Timișoara, care au spus că i-am apărat și că merit să mă bat și pentru funcția asta m-am înscris. Este o candidatură importantă. Să candidez împotriva unui fost prieten iarăși este un lucru foarte greu pentru mine, dar până la urmă am ales să fac ce este mai bine pentru partid și pentru colegii noștri care aveau alte așteptări de la noua conducere interimară a PNL Timiș”, a afirmat Claudiu Chira.

Deputatul ne-a mai declarat că Alin Nica nu are cum să-l excludă din partid după scandalul de sâmbătă, iar că afirmațiile liderului interimar al PNL Timiș doar „sună bine” și atât.

Nu au acoperire vorbele dânsului. Un parlamentar nu poate fi dat afară de Biroul Politic Județean. Poate fi dat afară doar de Consiliul Național al PNL. Dar sună bine, sună pompos, sună interesant. Poți să faci un titlu de presă și poți să acoperi problemele reale”, a precizat Claudiu Chira.

Parlamentarul de Timiș a mai adăugat că alegerile pentru președinția PNL Timișoara sunt statutare, Raul Ambruș fiind noul lider al organizației, în ciuda afirmațiilor făcute de Alin Nica.

Cu o zi înainte au mutat locația alegerilor din exterior, din grădina de vară, în interior, în filarmonică, încălcând grav legea, știind că pe convocator vor fi 920 de oameni, care nu aveau loc efectiv într-o sală de 800 de persoane. Plus că era și ilegal să intre mai mult de 150 în sală dacă nu aveau adeverințe de vaccinare, teste rapide sau să fi trecut prin boală. Forumul suprem de decizie a fost sala, nu decide nimeni altcineva. Am vorbit și la București sâmbătă, la curtea de arbitraj, ni s-a spus că dacă există cvorum în sală, alegerile pot continua. Erau peste 600 de persoane prezente în sală, deci peste 50%, așa că statutar alegerile puteau continua. După opt ore de numărat toate voturile, s-au făcut procesele verbale, s-au trimis către filială, către București, nu există niciun motiv de a se anula sau de a se reface aceste alegeri”, a detaliat Claudiu Chira.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/