Patronii de la C+C, monitorizați încă 60 de zile pentru că au fentat statul!

explo 1000x200

Claudiu Cocora şi Lucian Orel, cei doi administratori ai firmei C+C, reținuți în luna decembrie pe o perioadă de 24 de ore pentru evaziune fiscală, rămân în continuare sub control judiciar!

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au dispus față de cei doi prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 15 februarie. Cocora și Orel, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, „în perioada 2011 – 2015 nu au înregistrat şi nu au declarat integral obligaţiile fiscale rezultate din veniturile salariale aferente angajaţilor societăţilor pe care le administrau, agenţii economici activând în domeniul producţiei/distribuţiei/comercializării de produse alimentare. Contractele de muncă ale angajaţilor erau/sunt înregistrate cu sume având minimul pe economie, iar, în realitate, angajaţilor le erau/sunt plătite, pe lângă salariul înregistrat în contractul de muncă şi încasat pe card bancar, şi alte sume de bani sub formă de numerar, în medie, sume de aproximativ 1.000 lei lunar/persoane, sume de bani care nu erau/sunt evidenţiate în contabilitatea societăţii”, a explicat Ministerul Public.

Bugetul general consolidat al statului a fost prejudiciat, lunar, cu suma aproximativă de 100.000 lei, prejudiciul total estimat pe an fiind de 1.200.000 lei.