Patroana bijuteriei de la Intim știe tot despre jaful de astă iarnă

Loredana Mărioara Hanganu, reprezentantul legal al SC HollaCris SRL, ne-a spus că am scris „numai prostii” despre jaful bijuteriei de la Intim și că domnia sa știe cum s-a petrecut totul, dar nu vrea să vorbească cu presa.

Mai mult, Loredana Hanganu a insistat că este o problemă a unei firme private și că nu dorește niciun fel de mediatizare, ba chiar ne-a amenințat că ne vom întâlni în instanță dacă mai scriem despre acest jaf. Probabil că, mai nou, doamna s-a obișnuit cu sălile de judecată…

Cât privește jaful de la bijuterie, procurorii au stabilit că, din susținerile martorilor, Vasile Cătălin Hălmaci ar fi început să găurească planșeul bijuteriei chiar imediat după sărbătorile de iarnă, pe 5 ianuarie, și că ar fi comis fapta chiar în noaptea de după ce a fost sărbătorit Sfântul Ion.

Desigur, din declarațiile de la dosar se poate lesne observa o neglijență în privința securității, atât a societății cu pricina, cât și a firmei de pază. Tot pe 5 ianuarie Hălmaci s-a ocupat de „scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmă care s-a produs prin scurtcircuitul provocat tot de acesta, ca urmare a legării a două fire electrice, componente ale acestui sistem de alarmă. Din declaraţia administratorului persoanei vătămate şi a martorilor reiese că inculpatul H.V.C. frecventa frizeria ce se află în acelaşi imobil cu magazinul de bijuterii aparţinând SC … SRL, beneficiind aici de serviciile specifice, dar și bijuteria de unde a cumpărat și a încercat să vândă, de mai multe ori, bijuterii”, scriu procurorii.

gif card de energie dacus 1000x100

De aici reiese că omul a putut să-și plănuiască fără probleme jaful, profitând și de faptul că măsurile de securitate nu erau respectate, iar căile de acces spre seif erau ușor vizibile. „Camera unde se găsea safe-ul era mai tot timpul cu ușa deschisă, iar datorită faptului că intrarea în toaleta comună bijuteriei și frizeriei se găsea foarte aproape, printr-o simplă aruncare a privirii se putea vedea locul unde se găsește safe-ul”, consemnează și procurorii în Rechizitoriu.

Probabil tocmai aceste neglijențe se încearcă să fie acoperite de către Loredana Hanganu, cu atât mai mult cu cât femeia consideră că este o afacere privată, de care presa nu ar trebui să se ocupe.

Pe data de 15 august expiră perioada de arestare preventivă a lui Vasile Hălmaci, fapt pentru care, cel mai probabil, în zilele următoare judecătorul de cameră preliminară va programa un nou termen de judecată în dosar pentru a se discuta dacă se prelungește arestul preventiv al acestuia sau se impune luarea altor măsuri preventive mai ușoare sau chiar lăsarea în libertate.