Patrimoniul natural al Clisurii, promovat de Ziua Internațională a Dunării

panoramica ostrov din moldova noua 5

Sub genericul „Descoperă patrimoniul natural și istoric al Clisurii Dunării”, Ziua Internațională a Dunării, sărbătorită în 29 iunie, este marcată în acest an la Moldova Nouă, prin mai multe acțiuni menite să aducă în atenție nu doar frumusețea fluviului, ci și importanța resursei turistice pe care o reprezintă.

În preambulul zilei de 29 iunie, Asociația „Dunărea” Moldova Nouă, cu sprijinul Primăriei orașului, organizează două excursii: una terestră și o alta pe luciul apei. Astfel, la acest sfârșit de săptămână, sâmbătă, 25 iunie, turiștii prezenți în Clisură, dar și cei care doresc să participe, sunt invitați să parcurgă distanța de la Moldova Nouă la Orșova pentru a face turul cetăților medievale Sfântul Ladislau, Drencova, Trikule, vizitarea Mănăstirii Sfânta Ana și observarea chipului lui Decebal, sculptat în stâncă. După cum a precizat Corneliu Martin, președintele Asociației Dunărea, vor prezenta și vor face oficiile de gazdă, tineri voluntari ai Asociației, elevi de liceu din clasa de turism, dar și studenți de la Facultatea de Arhitectură din Timișoara.

ziua dunarii 2022

publicitate ziar expresb 1000x100

Pe faleza Dunării din Moldova Nouă, tot sâmbătă, de la ora 16.00, va fi prezentată o expoziție de pictură cu aceeași temă.

Duminică, 26 iunie, de la ora 10.00, acțiunile vor continua cu o croazieră pe Dunăre de la Moldova Nouă până la insula Ostrov.