Patrimoniul celei mai adânci mine de lignit din Europa, vândut pe doi lei! Anina a rămas doar cu o clădire!

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Lichidatorul Ion Tudor şi judecătorul Nicuşor Maldea au tratat Miniera Anina ca pe o jucărie!  Aceştia au făcut posibilă vânzarea întreprinderii miniere la preț chiar mai mic şi decât cel al fierului vechi!

 

Denunţătorii care l-au turnat pe lichidatorul Ioan Tudor procurorilor DIICOT le-au spus acestora că Tudor şi cu Maldea „la momentul lichidării unor societăți comerciale ( SC MINIERA BANAT SA Anina; SC CONSTRUCT CEMENT SRL; SC GAVAZZI STEEL SA Oțelu Roșu; SC PRESCOM SA Reșița), bunurile acestora au fost subevaluate și vândute unor persoane de încredere apropiate lichidatorului judiciar, asigurând importante beneficii materiale adjudecatarilor. Aceste bunuri au fost valorificate la valori mult superioare celei care au fost achiziționate”, au scris aceştia în denunţ. Printre cei care s-au constituit parte civilă şi cer acum recuperarea prejudiciilor sunt ANAF şi Primăria Anina, ambele cu câte aproximativ un milion de lei.

Și în această devalizare, la fel ca și la CET ENERGOTERM Reșița, Ion Tudor s-a folosit de Cristinel Brînda, care prin SC CRISTSOLUTIONS SRL a declarat achiziții în valoare de 370.000 lei fără TVA de la SC MINIERA BANAT SA. Achiziții ce reprezintă de fapt cesiuni de creanțe care însă nu au fost achitate de SC CRISTSOLUTIONS SRL niciodată!

1000x100 (3)

În dosarul DIICOT, aproape 30 de persoane și societăți comerciale s-au constituit parte civilă pentru recuperare de prejudicii, inclusiv Primăria Reşiţa. Majoritatea prejudiciilor vin din faptul că Tudor făcea diverse înţelegeri cu firme care se ocupau de regulă cu demolări ori comercializare de fier vechi şi vindea totul la preţ de nimic. Poate chiar sub preţul de achiziţie al fierului vechi! Condiţia?! Ca după câştigarea licitaţiei, ba uneori chiar înainte, firma cu pricina să-i returneze cam 10 la sută din valoarea licitaţiei!

Aşa s-a petrecut şi cu clădirea minei din Anina, pe care Tudor o vânduse unei firme din Peştiş care se pregătea de demolare. Ba chiar obţinuse şi autorizaţia de demolare de la ex-primarul Neicu. Doar că nu s-a grăbit şi, când la Primăria Anina a ajuns Gheorghe Românu, acesta i-a retras firmei autorizaţia de demolare. Motivul?! Clădirea nu era intabulată pe numele firmei care solicita demolarea, procedură care ar fi presupus cheltuirea altor bani şi reducerea sumei ce i-ar fi revenit lui Tudor. Din păcate, cam asta-i tot ce s-a reuşit salva din Miniera Anina SA odată ajunsă pe mâinile lui Ion Tudor și ale grupului său infracțional.

 

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/