Patricia Țig o învinge în finala de la Istanbul pe fostul număr 5 mondial, Eugenie Bouchard

Jucătoarea de tenis Patricia Țig, cetățean de onoare al municipiului Caransebeș a câștigat primul ei titlu WTA și urcă pe locul 58 în clasament, fiind a doua româncă în clasamentul WTA în acest moment după Simona Halep.

Românca s-a impus la Istanbul după o finală dezlănțuită și o muncă impresionantă împotriva lui Eugenie Bouchard, scor 2-6, 6-1, 7-6, care a durat mai bine de două ore și jumătate. Este primul titlu din cariera sa după doi ani cu multe provocări, în care a revenit pe terenul de tenis după ce a dat naștere unei fetițe și după ce și-a pierdut tatăl, cel mai mare suporter al ei, Nelu Țig antrenorul caransebeșean de volei. Patricia Țig a primit distincția de Cetățean de Onoare al Caransebeșului în anul centenar.

Jucătoarea de tenis de 26 de ani Patricia Țig a câștigat primul său trofeu după 8 mingi de meci, la a treia participare într-o finală WTA: Baku (2015) și București (2019), iar la Istanbul românca a avut o prestație excelentă, trecând în finală de Eugenie Bouchard, fost număr 5 mondial.

leader board 728 x 90 px

FOTO: Digisport.ro