La începerea școlii părinții au fost mai nerăbdători. Se aplică scenariul galben de tip hibrid în școlile caransebeșene

De la ora 8.00 în această dimineață jandarmii și polițiștii locali din Caransebeș au supravegheat intrările în școlile caransebeșene. Cei care s-au îmbulzit la intrarea în unitățile de învățământ au fost părinții, care parcă au uitat de regulile impuse și au stat ca sardele să-și însoțească copii.

Greu de respectat regulile de distanțare socială a fost și în rândul preșcolarilor și școlarilor din ciclul primar care au tot fost separați și împinși de la spate de cadrele didactice. Cel mai ușor a fost pentru elevii de gimnaziu și liceu care au înțeles și s-au conformat scenariului impus de conducerea școlilor de la ora 11.00. Ei au venit la școală, etapizat după un orar bine stabilit doar pentru a lua contact cu diriginții, care le-au înmânat manualele școlare și le-au prezentat orarul. În școlile din Caransebeș elevii și profesorii se adaptează la scenariul galben, tip hibrid, în care jumătate din elevi vor învăța în clasă și jumătate de acasă din fața calculatoarelor, timp de două săptămâni, după care gupele vor fi inversate.

Toate școlile s-au adaptat la regulile Inspectoratului Școlar Județean, s-au aprovizionat din bugetul propriu cu măști și materiale dezinfectante, urmând ca fondurile să fie decontate de Guvern. Deși s-au făcut solicitări atât la Primărie, cât și la ISJ Caraș-Severin încă din luna mai pentru achiziția de tablete pentru elevi, cele 1750 de tablete solicitate de către școlile din Caransebeș nu au ajuns până acum.

Parte din unitățile de învățământ s-a adaptat, cum ar fi Colegiul Traian Doda și după anchetele în rândul elevilor numărul celor care ar trebui să primească tablete este destul de redus. Problema cea mai mare a fost însă cu achiziția dispozitivelor de accesare a internetului și adaptare a laptopurilor profesorilor, pentru o cât mai bună accesibilitate, astfel că majoritatea școlilor au încheiat contracte cu companii de telefonie pentru achiziția de device-uri pentru internet de mare viteză, fiecare stick va fi adaptat la laptopurile din cele 21 de clase.

Am solicitat și primit de la Primărie 7000 de lei în prima tranșă pentru materiale dezinfectante și alți 8000 de lei pe care-i așteptăm pentru montarea de plexiglas-uri la băncile elevilor de la ciclul primar și la cei de clasa a VIII a, bani pe care urmează să-i primim. Cele 21 de clase sunt toate cu camere de luat vederi și laptop-uri și pentru router am făcut contract cu o companie de telefonie și în câteva zile urmează fă fie montate. Practic de miercuri vom intra în program normal”, ne-a declarat echipa managerială a Colegiului Național Traian Doda, care a mai precizat că din cele 62 de cadre didactice, 54 au efectuat un curs de utilizare a platformelor educaționale, pentru ca cei 1203 elevi să beneficieze de cea mai bună pregătire în condițiile date.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/