Apelul lui Valentin Armașu: „Haideți să facem un drum, să îl asfaltăm și să țină 10 ani, nu să asfaltăm să țină o lună”

Omul de afaceri Valentin Armașu, unul dintre cei mai cunoscuți constructori din Caraș-Severin, este de părere că a sosit timpul ca drumurile noastre să arate exact ca în proiecte, să respecte toți indicatorii tehnici, iar firmele câștigătoare de licitații să nu mai stea la cheremul funcționarilor din Consiliul Județean.

Valentin Armașu este candidatul Partidului Ecologist Român, Organizația Județeană Caraș-Severin, la șefia Consiliului Județean.

„Vă dau exemplu drumul din Doclin, care este un dezastru, a fost asfaltat cu 500.000 de euro. A fost acea problemă a unui om din localitate care a spus că nu este în regulă cu acel drum și povestea lui a ajuns și în Evenimentul Zilei cu acel articol, cum că s-a asfaltat efectiv pe noroi. A ieșit domnul vicepreședinte Ionuț Popovici și a spus că nu e adevărat, că omul este într-o eroare și că acel drum este perfect în regulă și au și plătit. Să aflăm după aceea, eu spun ce a fost scris pe net, să aflăm după aceea și să vedem aceste poze ale domnului care a sesizat, ca totul este în neregulă. Se pare că acel domn a avut dreptate. A venit domnul Popovici și a spus, se va repara pe banii constructorului. E adevărat, ce se vede în poze arată… Da, dar asta este de câteva zile, drumul după reparație arată la fel, deci eu asta vă spun. Mai mult decât atât, aflăm că domnul Popovici este asociat cu acea firmă într-un proiect în Timișoara, mie mi se pare total anormal să te asociezi cu o firmă cu care construiești la Consiliul Județean”, mărturisește liderul PER.

La întrebarea de ce arată aceste drumuri atât de rău, Valentin Armașu are și un răspuns din experiența sa de constructor. „Pentru că nu au învățat nimic din ce am greșit eu cândva, continuă același lucru. Trebuie să trăim toți din niște bani ai județului, toți, adică o clică a anumitor oameni și atunci de unde putem să trăim, dintr-un proiect nerespectându-l, băgând cantități de piatră mai mari, subțiind asfaltul, nefăcând rigole și, uitați, din această cauză drumurile nu țin. Haideți să vedem cum e făcută proiectarea și cum e făcută execuția. Constructorul are o problemă și stă în pixul celor care sunt la Consiliul Județean și mai departe trageți dumneavoastră concluziile. De aceea zic, haideți să facem un drum, să îl asfaltăm și să țină 10 ani, nu să asfaltăm să țină o lună”.

(E)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/