Mai aproape de Dumnezeu de la 1500 de m. Pentru al – XV – lea an consecutiv în pelerinaj la Crucea de pe Muntele Mic

Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de Episcopul Caransebeșului, PS Lucian Mic și sute de credincioși au urcat în tradițional pelerinaj la Crucea Monument de pe Muntele Mic, unde i-au comemorat pe eroii bănățeni jertfiți pentru idealul Marii Uniri.

Evenimentul se desfășoară de 15 ani cu prilejul sărbătorii Înălțarea Sfintei Cruci. La baza monumentului ridicat pentru prima dată în 1936 din lemn și mai apoi refăcut a fost oficiată sfânta liturghie, după care a fost săvârșită o slujbă de pomenire a eroilor bănățeni și a ctitorilor care au înălțat Crucea de pe Muntele Mic, iar la final a avut loc depunerea de coroane de flori și ceremonialul militar.

Au participat la acțiune oficialități județene și locale și foarte mulți tineri alături de preoți și credincioși din toate colțurile eparhiei Caransebeșului dar și din Banat. Pe Muntele Mic sărbătoarea Sfintei Cruci primește o semnificație cu totul specială pentru că încă din 1936 a fost ridicată prima cruce monument pentru pomenirea eroilor care s-au jertfit în Primul Război Mondial pentru țară. Pentru buna organizare a pelerinajului și-au dat mâna Biserica și Armata pentru păstrarea valorilor creștine în neamul românesc.