UPDATE: A patra încercare de arestare eşuată!

Zaharia Ghimboaşă şi Cătălin Lance, doi indivizi acuzaţi că înșelau societăți comerciale folosindu-se de cecuri fără acoperire şi acte false, ajung din nou în faţa instanţei la cererea procurorilor care îi vor arestaţi.

UPDATE, ora 17.00

Magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara au refuzat să emită mandat de arestare preventivă pe numele celor doi indivizi acuzaţi de înşelăciune. Recursul procurorilor a fost respins, astfel că Ghimboaşă şi Lance vor fi cercetaţi în stare de libertate. Consider soluţia de astăzi ca fiind temeinică şi legală. Pentru a patra oară, clienţii mei sunt lăsaţi în libertate, noi arătând de fiecare dată că nu se impune luarea acestei măsuri excepţionale, a arestului preventiv. Instanţele de judecată ne-au dat dreptate de fiecare dată. Mai mult, interdicţia de a nu părăsi ţara, dispusă de Tribunalul Caraş-Severin, a expirat”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin. Sunt sută la sută nevinovat şi voi demonstra asta. Sunt dosare fabricate ca să-mi ruineze afacerile!”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Zaharia Ghimboaşă.

 

Tribunalul Caraş-Severin a refuzat arestarea celor doi indivizi la finele lunii februarie, dar le-a interzis să părăsească ţara. La scurt timp, Judecătoria Braşov a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe 29 de zile, după ce procurorii braşoveni au întocmit şi ei un dosar în care Ghimboaşă şi Lance sunt acuzaţi că ar fi cumpărat nişte macarale în valoare de 1,5 miliarde cu cecuri fără acoperire. La recursul de la Tribunalul Braşov, instanţa a dispus punerea lor de îndată în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Procurorii cărăşeni declaraseră şi ei cale de atac, de data aceasta în dosarul de la Reşiţa, astfel că, astăzi, Ghimboaşă şi Lance sunt aşteptaţi la Curtea de Apel Timişoara pentru a afla dacă vor fi cercetaţi în stare de libertate sau cu cătuşe la mâini.

La Curtea de Apel Timişoara se va judeca recursul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin referitor la decizia de respingere a măsurii arestării preventive care îi vizează pe cei doi acuzaţi de înşelăciune. În opinia noastră, recursul e nefondat având în vedere unele aspecte legate de fondul cererii de arestare, precum şi perioada lungă de timp scursă din momentul propunerii arestării preventive”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Pentru a ajunge la Timişoara, cei doi au fost nevoiţi să se prezinte ieri, la Tribunalul Braşov, pentru a li se ridica interdicţia în celălalt dosar, interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu.