Pasionații de mersul pe bicicletă pot pedala și în acest weekend până în Serbia

pista biciclete

Punctul de trecere a frontierei de la Otelec, spre Serbia, va fi deschis în 3 și 4 iunie. Granița va putea fi tranzitată între orele 8 și 20, în baza prezentării unui act de identitate.

În 3 iunie se celebrează Ziua Mondială a Bicicletei, iată încă un motiv în plus de sărbătoare și de petrecere a timpului în aer liber, spun reprezentanții administrației județene.

„În ultimii ani, CJ Timiș a avut mai multe inițiative de încurajare a utilizării bicicletei. Acestea s-au concretizat prin preluarea în administrare a pistei de-a lungul canalului Bega, prin elaborarea unei strategii de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, prin accesarea mai multor programe de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii velo existente, precum și prin dezvoltarea unor noi rute sau secțiuni ale unor trasee internaționale care traversează județul nostru. Prilej de celebrare și motiv de petrecere a timpului de calitate în familie, Ziua Mondială a Bicicletei se constituie într-o nouă invitație la plimbare de-a lungul canalului Bega, pe două roți, la relaxare în mijlocul naturii.”, transmit cei de la Consiliul Județean Timiș.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe www.visitzrenjanin.com.

1000x200 dacus 02

Frontiera va fi deschisă, între 8.00 și 20.00, și în 24 – 25 iunie, 29 – 30 iulie, 26 – 27 august, 23 – 24 septembrie și 28 – 29 octombrie.

Pista de biciclete de pe digul Begăi, cu o lungime de peste 70 kilometri, din care 37 pe teritoriul României, a fost construită cu fonduri europene și dată în folosință în 2015. Aceasta unește Timișoara de orașul Zrenjanin. Între România și Serbia ar urma să fie deschis un punct permanent de trecere a frontierei, atât pentru bicicliști, cât și pentru ambarcațiuni.

publicitate si promovare online banner maxagro