FOTO. Nu mai plouă în clasele unui liceu de elită din Timișoara. Acoperișul, înlocuit

dji 0804

Nu va mai plouă în unele clase ale Liceului Teoretic „William Shakespeare” din Timișoara. Asta după ce primăria a finalizat lucrările de înlocuire a acoperișului.

Primăria Timișoara informează că a finalizat lucrările de înlocuire a acoperișului corpului B al Liceului Teoretic „William Shakespeare”. Este vorba de o clădire de patrimoniu situată pe str. Piața Romanilor, nr. 13, lucrările fiind realizate prin bugetul local și au beneficiat și de finanțare de la Institutul Național al Patrimoniului, prin programul „Timbrul de Monumente Istorice”.

Chiar dacă nu e pe lista proiectelor majore pe care le avem la școlile din Timișoara, a fost o lucrare urgentă și necesară. Clădirea de la Shakespeare este una de patrimoniu și mă bucur că prin această lucrare am rezolvat una din problemele majore ale imobilului. Avem mai multe investiții în derulare la infrastructura școlară: construim 82 de săli noi de clasă, pregătim proiectele pentru reabilitarea energetică și modernizarea claselor la mai multe școli precum Coandă, Alimentar, Aslan, Școala 1, și nu numai. Bineînțeles, nu e de-ajuns, dar ne luptăm să obținem finanțări europene. Am obținut finanțare de curând pentru înlocuirea mobilierului vechi și dotarea școlilor cu echipamente IT. Apreciez mult munca profesorilor și directorilor care lucrează în interesul elevilor, așa cum este și la Shakespeare”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

dji 0796

În cadrul lucrărilor, învelitoarea acoperișului a fost înlocuită, iar jgheaburile și burlanele pentru evacuarea apelor pluviale au fost montate, astfel că apa de ploaie nu mai pătrunde în școală. De asemenea, s-a restabilit integritatea structurală a acoperișului și structura din pod a fost ignifugată.

Echipa de constructori care a muncit la acoperișul de la corpul B este o echipă de profesioniști. Au reușit în timp record, în mai puțin de o lună, să refacă acoperișul. Acum nu mai avem infiltrații când plouă în acea clădire, unde avem și biblioteca și clasele de primară și gimnazială. E un câștig pentru elevi și ne dorim constant să putem face mai mult pentru ei”, a explicat Claudiu Crepcea, directorul liceului.

Clădirea este monument istoric. Lucrările de execuție au fost programate să se desfășoare pe o perioadă de patru luni, însă au fost finalizate într-un timp mai scurt. În prezent, investiția se află în faza de recepție. Valoarea contractului de execuție a fost de aproape 380.000 lei, fără TVA, lucrările fiind realizate de către firma Restaurotim Construct SRL.

dsc04090

dsc04096 (2)

dsc03994

1000 x 100 gif logiscool