Pași spre normalitate! A fost aprobat SF-ul pentru apă și canalizare la Rusca Montană

rusca montana

În cea mai recentă ședință, consilierii locali din Rusca Montană au aprobat proiectul de hotărâre privind întocmirea studiilor de fezabilitate pentru introducerea sistemului de canalizare, la care se adaugă reabilitarea și extinderea rețelei de apă în comună.

Alimentarea cu apă în localitatea Rusca Montană și satul aparținător, Rușchița, s-a realizat în urmă cu zece ani, însă aceasta nu a funcționat niciodată așa cum ar fi trebuit, apa fiind folosită mai mult în scop menajer de către localnici.

Lucrurile sunt pe care de a se schimba în bine pentru cei aproape 1.800 de locuitori, după votul dat luna trecută de consilierii locali. „A trecut în ședința de Consiliul Local studiul de fezabilitate pentru apă și canal. Apă avem în ambele localități, dar e captare de suprafață, din râu, vine în bazinul mare și intră direct pe țeavă, fără a trece prin stația de tratare. Am curățat, nu cu mult timp în urmă, bazinele, iar acum apa este ceva mai limpede și vine și cu presiune. Avem însă nevoie de o reabilitare și totodată de o extindere a rețelei. Vom face demersuri și pentru canalizare. Urmează să întocmim documentația și să avem totul pregătit ca, de la anul, când sperăm că se vor deschide și noile linii de finanțare, să fie totul gata. Intenționez oricum să depun proiectul și la Compania Națională de Investiții. Vom încerca în toate părțile, numai să reușim ceea ce ne-am propus!”, ne-a declarat primarul comunei Rusca Montană.

leader board 728 x 90 px