Ioan Popa deschide noi drumuri! De la Lupac, pe la IMR, direct spre Timișoara!

drum,ocolire,reșița,nelu popa

O nouă variantă ocolitoare a municipiului Reșița prinde contur. Este vorba despre o bretea de legătură pentru cei care doresc să ajungă mai repede dinspre Lupac spre drumul național care duce spre Timișoara.

Noi planuri în buzunarele administrației locale reșițene pentru decongestionarea traficului prin oraș, dar și pentru un acces mai rapid spre zonele de interes. La începutul acestei luni, Primăria Reșița a bătut palma cu o firmă care să pună la punct studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru investiția „Drum de ocolire Municipiul Reșița între DN58B și DJ581”. Noul tronson va oferi o cale mai scurtă pentru cei care vin dinspre Lupac și doresc să ajungă spre Bocșa sau invers. În prezent, cea mai rapidă și practică variantă este ca șoferii să intre în Reșița din Dealul Lupacului și să se întoarcă prin Moroasa spre Lunca Bârzavei, iar de acolo – spre Bocșa.

„De la intrare în Reșița, pe Calea Timișoarei, se face drumul spre IMR, continuă pe lângă IMR și iasă undeva spre Lupac, în zona intersecției cu Dognecea.”, explică primarul Ioan Popa pentru Express de Banat.

leader board 728 x 90 px

Va fi a treia variantă de ocolire gândită de administrația locală, pe lângă tronsonul Kilometrul 8 – Valea Țerovei – Aglomerator, și Kilometrul 7 – Moniom.

„Mai este o centură care pleacă de la Kilometrul 7, ajunge spre Moniom, la poligon, astfel încât de la Caransebeș să se poată merge spre Timișoara sau invers, fără să se intre în Reșița. La asta se lucrează acum, am scos-o la licitație și se lucrează la ea. Dacă realizăm toate aceste tronsoane, poți să vii de la Lupac, să ajungi la Moniom și de acolo spre Caransebeș.”, explică primarul Popa.

Singurul tronson care nu are un inel este cel dintre zona Țerovei și Doman. „Nici nu are justificare pentru că nu rulează trafic. Deci tot ce vine de pe Semenic, Lend, poate să iasă prin viitorul tunel, pe sub fabrica de apă, la Țerova și la Kilometrul 8, iar ce vine dinspre Anina, Bozovici, un inel s-ar putea face pe la Carașova. Este un drum care te scoate tot la Lupac.”, a mai precizat primarul Reșiței.