Pași mici pentru colectarea selectivă la Caransebeș

După aproape două luni de la deschiderea punctului de sortare gunoaie din cartierul caransebeșean Balta Sărată, s-a reușit sortarea a câtorva zeci de tone de deșeuri. Felix Borcean a dorit să vadă cum se desfășoară activitatea.

Primarul Municipiului Caransebeș a efectuat o vizită la punctul de lucru pentru sortare deșeuri reciclabile, gestionat de Transal Urbis, însoțit de către administratorul societății, Mihai Minea.

Deșeurile reciclabile sunt sortate, balotate, iar apoi predate în vederea valorificării ne-a declarat Mihai Minea, administratorul Transal Urbis:

Până acum de la deschidere au trecut prin mâna celor 6 muncitori aproximativ 60 de tone de gunoi selectiv, colectat de la abonați. Din aceste 60 de tone s-au selectat pe de o parte hârtia și pe de altă parte materialele din plastic. Ele sunt valorificate la centrele cu care noi avem contract pentru predarea materialului reciclabil. Noi vrem să arătăm cetățenilor că se poate și la noi să selectăm gunoiul și, chiar dacă nu suntem la nivelul solicitat de legislație ne străduim să mărim procentul de selectare.”, ne-a declarat Mihai Minea, administratorul SC Transal Urbis.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Primăria Caransebeș a achiziționat și containere noi pe care le-a predat serviciului de salubritate:

Am primit aproape 100 de containere mari pe care le vom împărți la platformele de colectare a gunoiul pentru selectiv și vom aplica o nouă modalitate de ridicare a lor în funcție de materialul ridicat. Într-o zi doar carton și în altă zi plastic. Se vor selecta zilnic, dar pe tipuri de gunoi, vom anunța modul în care o vom face.”, a mai spus Mihai Minea.

banner maxagro