Pase de aur în memoria lui Vladimir Mikic. Liceenii cărășeni fac propagandă fotbalului

explo 1000x200

Cea de-a zecea ediție a Memorialului Vladimir Mikic la fotbal va avea loc luni, 18 aprilie, și marți, 19 aprilie, la sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița. La întrecere vor participa 12 echipe de la licee din Reșița, Bocșa, Berzovia, Anina și Carașova.

Competiția este organizată anual, începând din anul 2007, în memoria regretatului profesor de educație fizică Vladimir Mikic, un pasionat de fotbal care a jucat la grupele de juniori ale Clubului Sportiv Gloria Reșița. Destinul a făcut însă ca în 2006, la vârsta de 30 de ani, Vladimir Mikic să plece prematur din această lume. Un an mai târziu, prieteni ai săi, tot profesori de educație fizică, au demarat o competiție care-i poartă numele. An de an, profesorii Cristian Busuioc, Robert Nosal și Cosmin Buda s-au îngrijit ca această competiție să aibă continuitate și să păstreze vie amintirea unui coleg și prieten foarte drag. În 2016, Memorialul Vladimir Mikic a ajuns la ediția a X-a, una cu o încărcătură emoțională deosebită și cu un număr impresionant de echipe participante. Meciurile eliminatorii ale Memorialului Vladimir Mikic au loc luni, 18 aprilie, cu începere de la ora 10:15 (la ora 10:00 este programată deschiderea oficială), pentru ca ziua de marți, 19 aprilie, să fie rezervată semifinalelor și finalelor, precum și unui meci demonstrativ de fotbal feminin. Memorialul Vladimir Mikic este organizat de profesorii Busuioc, Nosal și Buda, cu sprijinul Primăriei Reșița, al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, al Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, al Colegiului Tehnic Reșița și al Liceului de Arte „Sabin Păuța” Reșița. La ediția a zecea participă echipe formate din liceeni de la următoarele instituții de învățământ: Liceul Teologic Baptist, Colegiul Național „Traian Lalescu”, Colegiul Național „Mircea Eliade”, Liceul de Arte „Sabin Păuța”, Colegiul Tehnic, Colegiul Tehnic Cărășan, Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz”, Liceul Teoretic „Traian Vuia”, toate din Reșița, Liceul „Mathias Hammer” Anina, Liceul Bilingv Româno-Croat Carașova, Liceul Tehnologic Berzovia, Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa.

Programul competiției
Luni, 18 aprilie 2016

Ora 10.00: Deschiderea oficială
Meci 1 – Ora 10.15: Liceul de Arte – Colegiul Tehnic
Meci 2 – Ora 11.00: Liceul Bilingv Caraşova – Liceul Tehnologic Berzovia
Meci 3 – Ora 12.00: Liceul „Tata Oancea” Bocşa – Col. Naţ. „Traian Lalescu”
Meci 4 – Ora 13.00: Liceul „Mathias Hammer” Anina – Liceul „Traian Vuia” Reşiţa
Meci 5 – Ora 14.00: Colegiul Tehnic Cărăşan – Lic. „Diaconovici-Tietz” Reşiţa
Meci 6 – Ora 15.00: Liceul Teologic Baptist – Col. Naţ. „Mircea Eliade”
Meci 7 – Ora 16.00: Câștigătoare Meci 1 – Câștigătoare Meci 2
Meci 8 – Ora 17.00: Câștigătoare Meci 3 – Câștigătoare Meci 4

Marți, 19 aprilie 2016
SEMIFINALE
Ora 10.00: Câștigătoare Meci 7 – Câștigătoare Meci 8
Ora 11.00: Câștigătoare Meci 5 – Câștigătoare Meci 6
Ora 12.00: Fotbal feminin, Liceul de Arte – Liceul Teoretic „Traian Vuia”
Ora 13.00: Finala mică
Ora 14.00: Finala mare
Ora 15.00: Festivitatea de premiere

Vladimir Mikic s-a născut în data de 6 martie 1976. Încă de mic, pasiunea lui s-a numit fotbalul, jucând la grupele de juniori de la Gloria Reşiţa. A absolvit Liceul Teoretic Nr. 2 din Reşiţa (actualul „Traian Vuia“), după care a urmat cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (specializarea fotbal) din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.
Ca profesor de educaţie fizică a activat la următoarele instituţii de învăţământ: Liceul Bilingv Româno-Croat Caraşova, Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa, Şcoala Gimnazială Nr. 9 Reşiţa, Şcoala Gimnazială Nr. 12 Reşiţa și Grup Şcolar Industrial „Alexandru Popp“ Reşiţa.
Spre aducere aminte, prima ediție a Memorialului Vladimir Mikic a fost organizată în 2007, în curtea fostului Grup Școlar Industrial „Alexandru Popp” Reșița (un spațiu care aparține în prezent Universității „Eftimie Murgu”), și a fost câștigată de echipa Grupului Școlar „Ștefan Anghel” Reșița (în prezent Colegiul Tehnic Reșița), pregătită atunci de profesorul Silviu Izvernar. În fotografia de mai jos aveți campioana primei ediții a Memorialului Vladimir Mikic.

Memorialul Vladimir Mikic 2007

banner 970 x 250