Muncitorul Reșița, la un gol de play-off

Pentru prim-divizionara de futsal Muncitorul Reșița sezonul s-a încheiat în această seară. Reșițenii aveau nevoie de o victorie pentru a se califica în play-off, dar au remizat, 2-2, cu Concordia Chiajna.

Formația reșițeană a fost foarte aproape de calificarea pentru al doilea sezon consecutiv în play-off-ul Ligii I de futsal, dar nu a reușit să treacă de codașa Concordia Chiajna. Florin Lazăr le-a dat emoții gazdelor când a trimis mingea în bară, dar oaspeții nu au mai ratat ținta în minutul 6, când Miguel Constantin a deschis scorul. Reșițenii au egalat repede, prin Casian Doană, în minutul 7. Lucian Stoica aduce o liniște temporară în tabăra gazdelor, cu golul din minutul 11, și Muncitorul intră la vestiare cu avantaj minim, 2-1. Avantaj care nu a rezistat prea mult în repriza secundă, pentru că același Miguel Constantin a înscris din nou pentru Concordia, în minutul 24. 2-2 a fost și scorul final al unei partide în care reșițenii au trimis de trei ori mingea în bară, un scor insuficient pentru accederea în play-off. Obiectivul echipei reșițene, evitarea retrogradării, era însă îndeplinit.

„A fost un meci aprig, de ambele părți. Am venit să câștigăm, cu toate că victoria nu ne ridica în clasament, dar așa este corect, să-ți joci șansele până la sfârșit, pentru a nu încurca pe nimeni. S-a terminat 2-2, un scor care nu avantajează echipa din Reșița. Dar asta este situația… Un meci foarte bun… ”, a spus Jean Cosac, antrenorul echipei Concordia Chiajna.

„Felicit echipa oaspete și pe prietenul meu Jean Cosac pentru ardoarea cu care au jucat astăzi. Le doresc succes în viitorul sezon, în tentativa lor de a ajunge pe primele locuri în campionatul de futsal al României. Aș vrea să vi-l prezint pe Jean Cosac, este cel mai galonat antrenor de futsal din România, dar din păcate nu a avut șansa, cel puțin în ultimii ani, să antreneze și jucători de valoare pentru campionatul nostru. Referitor la jocul nostru de astăzi, vreau să felicit întreaga echipă pentru dăruirea de care a dat dovadă în ultimele cinci minute ale meciului. Din păcate, am luat jocul ușor și s-a văzut că trei sferturi din joc am fost inferiori adversarului la toate capitolele. Noi suntem foarte bucuroși că ne-am îndeplinit obiectivul în acest campionat, și anume evitarea retrogradării. Nici nu puteam emite pretenții la mai mult, datorită faptului că avem cel mai mic buget din Liga I de futsal. Țin să le mulțumesc pe această cale sponsorilor care au fost alături de noi, și aici mă refer la Sindicatul Liber din Aquacaraș și la cele două firme Transprotector și Auto Alex, fără de care nu puteam să ne continuăm activitatea. Așteptăm în continuare ca autoritățile locale să vină lângă această frumoasă echipă care mai mult ca sigur are cea mai frumoasă galerie din țară la futsal și cel mai frumos public cunoscător al fenomenului. Trăim cu speranța ca anul viitor să beneficiem și noi de un buget mai aproape de pretențiile Ligii I de futsal și să putem emite pretenții la primele patru locuri ale clasamentului”, a spus Viorel Lolea, antrenorul echipei Muncitorul Reșița.

Muncitorul: Copocean, Breșneni, Edgar Collar Alves, C. Doană, Mitru, Fedor, Neagu, Stoica, Mihuțescu, Crina, Sturzu. Antrenori: Viorel Lolea și Ion Roman. Delegat: Antonie Burtea. Medic: Ioan Șerbescu. Maseur: Daniel Cocârlă.