Pasăre de noapte călătoare peste orașul trist…

Că peste viața de noapte din municipiul Reșița s-a tras de mult timp cortina nu mai este niciun secret pentru nimeni. Dacă odinioară, roțile carului de divertisment din oraș încă se mai învârteau și tinerii aveau posibilitatea de a-și petrece sfârșitul de săptămână în locații diferite, astăzi, pe cele mai multe dintre pub-uri/cluburi, a fost pus lacătul.

Cu tristețe, și cei puțini care au rămas acasă au ajuns doar spectatori neputincioși în fața scenei unde s-au stins de multă vreme reflectoarele. Migrarea continuă a tinerilor spre marile orașe, populația îmbătrânită din Reșița, frica antreprenorilor de a investi în afaceri destinate distracției și dificultatea de a obține autorizațiile necesare sunt factori care au contribuit la închiderea, rând pe rând, a cluburilor din oraș.

„În orașul acesta totul a murit, nici măcar la discotecă nu mai avem unde să mergem”, spune majoritatea tinerilor, care, dacă au posibilitatea financiară, merg în cluburile din Timișoara, celorlați rămânându-le varianta de a-și petrece serile de sfârșit de săptămână acasă, cu prietenii.

Și totuși mai există o speranță. Mai sunt și oameni de afaceri, care au ales să rămână și să lupte cu un sistem, cu mentalități și diverse tipologii de caractere, o luptă împotriva curentului manelist, un trend apărut de prin anii ’90 și care face victime și la această oră a anului 2018. Pe lângă problema autorizațiilor, a doua cea mai gravă este dorința publicului de a asculta muzică de petrecere, din cauza căruia unii afaceriști au anulat evenimente și stau cu restaurantele goale.

Este un fenomen împotriva căruia luptă și Dorina Sauer, administratorul restaurantului Dora House din Reșița. Prin clădirea în care își are sediul au trecut multe idei și la fel de multe trenduri și branduri, de la restaurant chinezesc, la Beer House, local pentru ascultătorii de manele și, într-un final, un spațiu destinat ascultătorilor de muzică rock, jazz sau folk.

„Îmi doresc ca tinerii și nu numai să fie atrași de o muzică bună, de un loc liniștit, unde se ascultă muzică live, apar oportunități pentru cei talentați. De la deschiderea localului (în urmă cu 2 ani) și până în prezent, ne-au trecut pragul formații de muzică rock, folk sau hip-hop, de la nivel regional, național și chiar internațional, lucru ce a făcut mai atractiv acest spațiu”, ne-a spus Dorina Sauer.

Pentru cunoscători și cei interesați, managerul restaurantului ne-a povestit că a încheiat parteneriate cu formații și artiști precum: The Cockblockers, Altar, Red Flame, AB/CD,  Scarlet, Cash, Trouble Heart, Cactus Jack, Krypton, Victor Socaciu, Cristian Buică, Poesis. Iubitorii genului de program stand-up comedy nu au fost nici ei excluși din proiectele Dorinei Sauer și, de asemenea, și cei care sunt fan muzică hip-hop au avut posibilitatea de a se întâlni cu membrii trupelor Boca Seca, Dragonul, Chimia, Alan și Kepa.

Omul de afaceri ne-a destăinuit faptul că în pofida deznădejdii pe care o simte acum, în ceea ce privește business-ul ei, caută noi soluții, noi parteneriate și oameni de valoare și despre care speră că nu vor pleca de pe scena vieții reșițene.

„Doar uniți vom reuși să schimbăm lucruri, mentalități și să găsim cheia succesului, într-o localitate în care păsările de noapte să nu mai zboare peste orașul trist…”, a mai declarat omul de afaceri.

Cei care doresc să treacă pragul localului de pe Bulevardul A. I. Cuza din Reșița sunt așteptați de luni până duminică, între orele 8.00 – 23.00, iar vineri și sâmbătă, de la ora 8.00 până la 5.00. Pentru rezervări și detalii suplimentare puteți apela numărul de telefon 0733 647 763.