Pasajul Solventul, un proiect aflat „pe țeavă, dar țeava a fost lungă”!

Pași importanți pentru realizarea pasajului pe sub calea ferată Solventul din Timișoara. Potrivit primarului Nicolae Robu, în următoarea perioadă va fi lansată licitația pentru execuția lucrării.

Proiectul prevede realizarea a patru benzi de circulație, iar în zonă se vor amenaja un sens giratoriu, piste de biciclete, trotuare și spații verzi. Pasajul Solventul va conecta Calea Bogdăneștilor de strada Gării, iar cele patru benzi ar putea fi lărgite la câte trei pe sens, care să ajute la fluidizarea traficului. După ce în luna decembrie a fost obținut avizul de mediu, edilul orașului spune că documentația a fost finalizată și se va da în curând drumul la licitație.

„S-a trimis către Serviciul de Achiziții Publice de la Direcția Generală Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețea de Utilități documentația pentru organizarea licitației de achiziție a serviciilor de asistență tehnică și de dirigenție de șantier pentru pasajul Solventul. Iată că suntem la capătul țevii. Avem multe țevi pe care se află diverse proiecte și aceasta a fost o țeavă foarte lungă. Săptămâna viitoare, direcția s-a angajat să trimită documentația pentru lansarea licitației de contractare a firmei care să execute lucrarea. Deci, dăm drumul proiectului pe teren.”, a spus Nicolae Robu.

Pe lângă acest proiect, cu valoare totală de 28 de milioane de lei, se dorește construirea unui pod peste Bega, tot în zona Solventul, astfel încât șoferii care vor să traverseze orașul dinspre Calea Șagului spre nord sau invers să nu mai fie nevoiți să treacă prin centrul Timișoarei.