Școala online va fi mai facilă! Elevii din localitatea Banloc se bucură de donația echipamentelor de tip tablete!

Campania „e-learningTM”, inițiată de Instituția Prefectului Județul Timiș, lansată public cu scopul de a facilita accesul cât mai multor elevi la învățământul online, a ajuns și la școala din Banloc, unde au fost donate douăzeci de tablete.

După ce au fost deja donate zeci de echipamentele de tip tablete pentru elevi din Cenei, Bobda, dar și din Tomești – Colonie, vineri, 22 mai, campania a mai făcut o donație de încă douăzeci de tablete, destinate elevilor de la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” din Banloc, pentru ca toți elevii din localitate să aibă acces la învățământul online. Aceste tablete au fost donate prin grija Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituție care s-a alăturat campaniei.

Prefectul Județului Timiș, Liliana Oneț, împreună cu domnul Marin Popescu, inspector școlar general în cadrul  Inspectoratului Școlar Județean Timiș, și domnul Marcel Miclău, directorul AJOFM Timiș, au adus echipamentele donate la Școala Gimnazială din Banloc, unde au fost preluate de reprezentanții școlii  alături de primarul comunei, Lucian Trifonescu, cu ajutorul cărora au fost identificați și nominalizați elevii ce încă nu dispuneau de terminalele necesare învățământului la distanță.

„Suntem prezenți astăzi la Banloc, localitate de graniță din sudul Timișului, o comunitate cu peste două mii de locuitori, pentru a aduce donația ce constă în echipamente IT, destinate celor douăzeci de elevi ai școlii de aici care nu dețineau până acum computerele necesare orelor online. Este un nou moment de confirmare a importanței pe care o dăm educației, prin transmiterea acestui mesaj de încurajare adresat elevilor și profesorilor, în numele colegilor mei din Instituția Prefectului, cât și a celorlalți donatori din instituțiile publice afliliate acestei campanii”, remarcă prefectul județului, Liliana Oneț.

De asemenea, mai multe instituții publice s-au alăturat Campaniei „e-learningTM” și au realizat donații de echipamente utile educației online, de la începutul campaniei fiind remarcată implicarea angajaților Instituției Prefectului,  Serviciului de Telecomunicații Speciale – Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Timiș, Inspectoratului  Școlar Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș și Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș.