Partidul Puterii Umaniste consideră că natura umană este baza tuturor lucrurilor

Personalitatea umană trebuie să se manifeste liber prin exercitarea deplină a drepturilor fundamentale și a demnității umane.

Partidul Puterii Umaniste va determina o schimbare majoră în viața românilor respectând drepturile fundamentale la viață, la un trai decent, la sănătate și la educație. Statul este al Oamenilor NU Oamenii sunt ai Statului!

Din 1 septembrie 2020, conform legii, pensiile ar fi trebuit să se majoreze cu 40%. După 8 luni de negocieri, târguieli ale decidenților politici și calcule bugetare obscure, creșterea oficială este de doar 14%.

Argumentele pentru nerespectarea legii (pentru a nu știu câta oară) sunt:
– „creșterea cu 40% nu este sustenabilă raportată la resursele financiare”;
– „blocajul economic generat de Pandemia de Coronavirus ne obligă la prudență și la susținerea prioritară a investițiilor”.

Argumentele ar fi valabile dacă disciplina bugetară s-ar aplica în mod unitar pentru toate cheltuielile publice. Din păcate administrația actuală nu poate renunța la dubla măsură. Restricțiile impuse pensionarilor nu se impun tuturor categoriilor sociale. Un exemplu foarte recent este cumpărarea unui întreg parc auto de lux pentru Serviciul de Pază și Protecție al demnitarilor. Este doar o picătură în Marea Sfidării Pensionarilor! De ce bătrânii României trebuie să fie supuși unui nou sacrificiu?

Printre ei sunt și cei care au construit literalmente Reșița. Pensionarii de astăzi au fabricat tunuri la IMR pentru a ajunge acum să vadă tunurile trase de băieții deștepți. Pensionarii care au fabricat motoarele Diesel sau motoarele navale nu își permit acum o vacanță nici măcar cu trenul. Pensionarii Cărășeni încă mai au sub unghii cuprul de la Moldomin, cărbunele din Anina și în suflet dezamăgirea că de toate s-a ales praful. Ei sunt oamenii încercați de viață, de boli și de disprețul acelora care se bucură în prezent de lumea pe care ei au contruit-o! Sunt bunicii acelora care astăzi au decis că o mașină de lux de zeci de mii de euro este mai necesară țării decât o sută de euro în plus la pensie.

Pentru cei care renunță la responsabilitatea față de pensionari datorită unor „constrângeri politice doctrinare” le precizăm că respectul pentru bunici nu este nici de stânga și nici de dreapta ci reprezintă începutul unei societăți civilizate. Vă veți bucura mâine de ceea ce ați creat azi!

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este partidul tuturor Românilor, atât al bunicilor noștrii care au construit România, care au pus umărul la industrializarea țării cât și partidul generațiilor de astăzi. Noi funcționăm după principiul Statul este al Oamenilor și vom trata fiecare român cu demnitate, onoare și curaj.

(E)