Partidul primarilor! Peste 30 de primari s-au săturat de politică și vor doar administrație, iar pentru asta își fac partid propriu

Primarii din peste 30 de unități administrativ-teritoriale se dezic de formațiunile politice din care fac parte și vor să-și înființeze un partid, care să se concentreze doar pe rezolvarea problemelor administrative.


Primarii rebeli din PNL, din tot județul Timiș, au avut o întâlnire la Sânnicolau Mare, în cadrul adunării Grupului de Reformă și Administrație Locală, în frunte cu Alin Nica, Dănuț Groza și Petru Roman, adică primarii localităților Dudeștii Noi, Sânnicolau Mare şi Deta, care s-au poziționat categoric împotriva primarului Timișoarei, Nicolae Robu, ca pre­ședinte al PNL Timiș. Din acest grup mai fac parte și Marcel Avram, primarul din Făget, Sorin Munteanu de la Buziaș și Costel Medelean de la Tomești.

„Suntem un grup care vrea reformă în administrația publică locală. Pe noi nu ne întreabă nimeni nimic legat de legi sau problemele cu care ne confruntăm. Pentru parlamentari suntem buni doar când vin alegerile. O să vadă că noi putem fără ei, dar ei nu pot fără noi. O să încercăm să ne descurcăm singuri, pentru că și-așa nu ne ajută nimeni”, a declarat unul dintre primarii din estul județului Timiș.

Celor din PNL li s-au alăturat și 12 edili nemulțumiți din PSD Timiş, care s-au opus organizării alegerilor interne, dar și trei consilieri județeni. În total, au fost prezenți 32 de primari. PNL Timiș ar rămâne astfel fără mai bine de jumătate dintre aleșii locali. Ruptura dintre primari și președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, este una mai veche și a fost cauzată de modul în care Robu a vrut să-i excludă din funcțiile de conducere ale PNL pe toți cei care și-au permis să îl critice sau să nu fie de acord cu el. Același Nicolae Robu, forțat de conducerea națională a partidului, anunța, în urmă cu câteva luni, că a făcut pace cu primarii rebeli și i-a invitat pe aceștia să facă parte din BPJ, dar a fost refuzat, iar rebelii au solicitat dizolvarea actualului birou și organizarea de noi alegeri.

Acum, prin cooptarea unor primari din alte partide, GRAL poate căpăta o nouă anvergură. Având sloganul „Fără politică, doar administrație!”, în 2020 poate deveni un partid care să aibă candidați proprii la alegerile locale.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica, PNL: „Primarii din jurul Timișoarei suntem ca niște pioni folosiți și cetățenii noștri sunt de rangul al II-lea, care nu merită nici măcar o firmitură”