Alin Nica, PNL: „Primarii din jurul Timișoarei suntem ca niște pioni folosiți și cetățenii noștri sunt de rangul al II-lea, care nu merită nici măcar o firmitură”

Primarii comunelor din zona periurbană Timișoara sunt foc și pară pe administrația Robu, care nu ar fi inclus pe lista de priorități niciunul dintre proiectele depuse pentru dezvoltarea integrată a comunităților rurale din apropierea Timișoarei. 56 de milioane de euro, întreaga sumă disponibilă prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara, a fost total epuizată exclusiv pentru municipiul reședință de județ!

Pentru perioada de programare 2014-2020, niciuna dintre comunele din periurbanul Timișoarei, din polul său de creștere, nu primește finanțare pentru proiectele depuse pentru că selectarea lor a fost făcută de autoritatea urbană, în speță Primăria Municipiului Timișoara, acuză primarii acestor comune.

„Am avut o discuție aprinsă în cadrul ședinței Asociației Polului de Creștere Timișoara acum două zile. (…) Am mers special să-mi manifest indignarea cu privire la faptul că Timișoara a fost egoistă, de altfel primarul Nicolae Robu a și recunoscut și a depus toate proiectele fără a implica nici măcar una din comunele periurbane în vreunul dintre proiecte. (…) Noi, primarii aceștia din jurul Timișoarei, ne vedem așa, ca niște pioni folosiți și cetățenii noștri sunt de rangul al II-lea, care nu merită nici măcar o firmitură din aceste proiecte. Noi când am intrat în această asociație, am intrat cu scopul de a atrage niște bani europeni în comunitățile noastre și acum să vină să ne spună domnul Robu că putem să facem proiectele acestea și din buget local. Nu, mulțumim, asta știam”, a răbufnit Alin Nica, primarul liberal al comunei Dudeștii Noi.

Nicolae Robu, președinte PNL Timiș și primar al Timișoarei, spune însă că a venit și rândul reședinței de județ să se pună în valoare: „Banii au fost pentru Timișoara, nu intru în discuții de genul acesta. Poate n-au înțeles despre ce e vorba. Să citească ghidurile. Autoritatea urbană, Timișoara, și-a stabilit prioritățile. Dacă altă dată am făcut proiecte prin care, de exemplu, am realizat linii de troleibuz în Ghiroda, Dumbrăvița, acum trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut în Timișoara”.

Comuna Dudeștii Noi, potrivit primarului Alin Nica, a depus un proiect pentru realizarea unei centuri a Timișoarei pe piste de biciclete, care să treacă prin localitatea sa. „Noi suntem fraierii de serviciu, suntem foarte supărați. Proiectele ar putea să fie în pericol dacă una, două sau mai multe comune ar ieși din acest pol de creștere. Nu vreau să o ia ca pe o amenințare, ci ca pe o reciprocitate”, a mai declarat Alin Nica.