Iluminatul stradal – proiect de aproape 1 milion de lei în comuna Socol

În ultima vreme, comuna bănățeană Socol se dovedește a fi un gestionar iscusit al banilor guvernamentali, obținuți prin Programele Naționale de Dezvoltare Locală.

Dacă la sfârșitul acestei luni, administrația locală urmează să dea ordinul pentru începerea lucrărilor de modernizare a străzilor și a drumurilor comunale (proiect de aproape 1 milion de euro, prin PNDR), un alt proiect finalizat, iluminatul stradal, mai are nevoie doar de telegestiune pentru ca lucrurile să funcționeze așa cum trebuie.

Primarul administrației de la Socol, Olghița Ghiță, se declară mulțumit cu privire la proiectul iluminatului stradal, unde mai rămâne să se facă doar telegestiunea, și declară pentru expressdebanat.ro: „Nu știu dacă mai sunt orașe sau comune care au așa ceva în județul Caraș-Severin! S-ar putea comuna Carașova, căci au depus împreună cu noi proiectul și am lucrat cu aceeași proiectanți”.

Telegestiunea se referă la monitorizarea la distanță a iluminatului public, lucru care permite intervenția rapidă în cazul în care, spre exemplu, o lampă nu funcționează, indiferent în care din localități s-a produs defecțiunea.

Tot de la edilul Ghiță aflăm că „echipamentul de telegestiune a fost adus în comuna noastră, urmează doar să vină domnii de la firma Flash Group, care au avut lucrarea, să ne pună în aplicare și să facem și recepția, care va fi cât de curând”.

Reamintim că valoarea acestui proiect este de aproape 1 milion de lei, fiind reabilitată rețeaua stradală de iluminat în toate localitățile: Baziaș, Socol, Câmpia, Pârneaura și Zlatița.