Vicele Popovici, sămânță de scandal! În PSD și PNL!

untitled design set 970x90 px

Încercarea de schimbare a vicepreședintelui PMP al Consiliului Județean Caraș-Severin a generat tensiuni uriașe în filialele județene PSD și PNL. Negocierile purtate în cerc restrâns au fost date peste cap, iar Luminița Jivan și Marcel Vela refac calculele înaintea ședinței de săptămâna viitoare!

Înainte de orice trebuie spuns că inițiativa liberalilor ar fi lipsită de sens în cazul în care n-ar fi existat o înțelegere prealabilă cu tabăra social-democrată. Și invers! Practic, nici liberalii, nici social-democrații nu l-ar putea schimba altfel pe Popovici decât dându-și mâna. Vela și Jivan susțin cu tărie însă contrariul. Pe tema unei înțelegeri la vârful celor două filiale, pesediștii și-au scos deja ochii. În întâlnirea de joi! Luminița Jivan resimte și astăzi lovitura primită de la oameni care până mai ieri îi erau aproape, dar care i-au explicat că interesele de partid sunt de multe ori altele decât cele personale sau ale unor grupuri restrânse. Și cam asta e valabil în cazul schimbării lui Popovici. Omul căruia PSD Caraș-Severin îi datorează majoritatea în Consiliul Județean, fotoliile de președinte și vicepreședinte, precum și atâtea funcții de directori, de adjuncți și multe altele în structurile din subordinea administrației județene! Într-un final, PSD ar nominaliza un consilier județean pentru funcția de vice în cazul în care Popovici pică. Va fi un vot secret, dar se anunță surprize mari! Ca să nu le spunem alte lovituri!

În tabăra cealaltă, la liberali, ceva mai multă liniște, dar la fel de multe nemulțumiri! Lui Vela i se reproșează că a acceptat să lucreze la debarcarea lui Popovici în schimbul salvării scaunului lui Ovidiu Chimigeriu la Transal Caransebeș. Soarta acestuia e acum în mâinile PSD-ului. Adică, ale Luminiței Jivan. Vela dezminte categoric o astfel de variantă și spune că inițiativa de a-l schimba pe Popovici le aparține consilierilor județeni PNL, el neavând niciun amestec. Totuși, Vela este cel care a rostit numele lui Paul Purea, de la PMP. Numai că doctorul a negat orice discuție pe această temă. Ca atare, printre liberalii din Consiliul Județean au început să se tragă sfori. Pentru obținerea sprijinului în BPJ, în sensul nominalizării pentru postul de vicepreședinte. „Mai degrabă cerem niște bani frumoși pentru primăriile liberale decât postul de vice!”, i s-a sugerat președintelui Vela. În încercarea de a mai salva oarecum situația, liberalii au convenit să meargă în Consiliul Județean doar cu propunerea de schimbare a lui Popovici. Nu însă și cu un proiect de hotărâre privind alegerea înlocuitorului. Jocuri! Și de-o parte, și de alta! Jocuri ai căror pierdanți se cunosc deja, indiferent de rezultatul final!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/