Parcul fericirii! Jumătate de milion de euro pentru cel mai mare loc de joacă din vestul României!

Municipalitatea reşiţeană a inaugurat locul de joacă amenajat din bugetul propriu în Parcul Siderurgistului din Govândari, la deschiderea acestuia fiind prezenți peste 1.000 de copii!

Investistiția realizată de administrația publică locală a făcut atât de mulți copii fericiți încă din ziua inaugurării și a fost răsplătită cu atât de multe zâmbete încât oricine ar avea ceva de comentat ar fi stupid. Exact ca în reclama care spune că „bucuria copilului e neprețuită!”, primarul Nelu Popa a rupt mai bine de două milioane de lei din bugetul Primăriei Reșița, aproape jumătate de milion de euro, și i-a cheltuit pentru tot felul de aparate şi elemente de joacă pentru copii de diferite vârste, amplasate într-un spațiu generos, pe care nu cu foarte mulți ani în urmă se vindeau varză, cartofi și alte roade ale pământului, la tradiționalul târg de toamnă. Parcul Siderurgistului s-a trezit la viață, a prins culoare, a căpătat note optimiste și a fost plin de entuziasm, de frenezie și fericire. S-au bucurat în egală măsură și adulții. S-au bucurat de bucuria copiilor! Dar se vor bucura și de etapa a doua a proiectului municipalității, pentru că în jumătatea cealaltă a parcului vor apărea spații de recreere și petrecere a timpului liber, terenuri de sport și sufiente alte motive pentru care reșițenii să iasă din casă.

„Nu mă așteptam, sincer, să fie atât de multă lume și mă bucur că a ieșit cam cum mi-am dorit eu. Aparatele de joacă sunt făcute de companii care au studiat locurile de joacă pentru copii și știu foarte bine ce își doresc aceștia. Sunt aparate rezistente și sigure, în același timp. Tot parcul beneficiază acum de aspersoare, se va uda gazonul, dar am plantat și vreo zece platani, astfel că în 2-3 ani vom avea umbră consistentă. Sunt convins că lumea o să se bucure de ceea ce am reușit să facem“, a spus primarul Reșiței.