Lecție usturătoare pentru Luminița Jivan! Liberalii se fac de râs!

Secretarul general al Pro România, Ion Mocioalcă, taxează demersul inițiat de liberali, cu complicitatea social-democraților, prin care se urmărește schimbarea vicepreședintelui PMP al Consiliului Județean Caraș-Severin.

Mocioalcă este cel care, în 2016, pe vremea când conducea PSD Caraș-Severin, a negociat cu Popovici majoritatea PSD-PMP în Consiliul Județean, majoritate în urma căreia social-democrații au dat președintele, un vicepreședinte și o mulțime de directori și adjuncți în instituțiile și structurile din subordine. Actualul șef al PSD, Luminița Jivan, și-ar dori un social-democrat în locul lui Popovici, dar asta ar însemna nerespectarea negocierilor de acum trei ani și, în plus, asumarea riscului de a pierde majoritatea în CJ. De partea celalaltă, liberalii n-ar avea niciun motiv să inițieze un astfel de proiect de hotărâre privind schimbarea vicepreședintelui decât dacă ar avea o înțelegere prealabilă cu social-democrații. Or, astfel de alianțe PSD- PNL sunt interzise de la București, Ludovic Orban fiind foarte ferm.

Acestea sunt și principalele motive pentru care Ion Mocioalcă îi taxează pe liderii ambelor filiale județene cărășene, PSD și PNL: „Eu am dat un pronostic că poporul pesedist din Caraș-Severin se va trezi și s-a trezit, le-a dat o lecție usturătoare celor care vremelnic îl conduc și au spus că nu sunt de acord cu astfel de metode. Până și PNL-ul s-a gândit că ar fi bine să-și retragă porcăria aia de propunere, liberalii s-au gândit să și-o retragă să nu se facă de râs, că nu o votează decât ei!”