Diaconescu, Oprea, Dragnea și acum Ponta! Fostul instructor auto Ioan Iovescu, senator PP-DD, a trecut de la PSD la Pro Romania

Senatorul Ioan Iovescu, ajuns în Parlament după ce și-a făcut singur campanie electorală prin județ, circulând cu mașina de instructor auto, și-a anunțat revenirea pe scena politică.

Iovescu a început aventura politică lângă Dan Diaconescu și al său partid de televizor, după care a trecut la UNPR și apoi PSD, unde a sperat că mai prinde o candidatură. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, la doi ani și jumătate de la trecerea în tabăra social-democraților, Iovescu a părăsit partidul și a devenit membru cu acte în regulă al partidului Pro România condus de Victor Ponta. Decizia lui Iovescu vine după ce, timp de mai mulți ani, fostul senator a încercat să își facă propriul partid creștin.


„Prioritatea mea era să fac o alianță creștină. Am avut discuții cu mai multe partide mici, ar fi putut intra într-o alianță în care creștinătatea să dăinuie. Ei au avut unele discuții, au izbucnit unele orgolii și asta a fost. În PSD nu mă pot regăsi sub dominația lui Dragnea, nu pot să cred în așa ceva. Ei totuși au fost mai aproape de valorile creștine, au spus Tatăl Nostru, de exemplu, când am propus. Asta a fost condiția în 2016, dacă pot să spun rugăciunea după imn, intru în partid. Relația cu domnul Boldea nu a putut continua din cauza revoluționarilor, ei lucrează cu domnul Boldea. Când au venit la Senat, eu i-am trimis la muncă, când și-au cerut drepturile”, a declarat Ioan Iovescu.

Ioan Iovescu este de profesie instructor auto și spune că a ales Pro România pentru că se simte mai confortabil alături de ei. În timpul mandatului său de senator, Iovescu s-a remarcat prin faptul că nu a avut nici măcar o absență la Parlament și mai mult nu a cheltuit nici un leu din indemnizația de parlamentar, reușind să economisească aproape 50.000 de euro după cei patru ani de mandat. Mai mult decât atât, după terminarea mandatului de senator, acesta a intrat în șomaj.