Bugetele comunelor timișene în 2019, cel puțin egale cu cele de anul trecut, dă asigurări președintele CJ Călin Dobra

Bugetele pentru anul în curs ale primăriilor din Timiș nu sunt afectate de noul sistem de calcul, susține Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.


Potrivit lui Călin Dobra, 60% din cota din impozitul pe venit rămâne la nivelul administrației locale de pe raza căreia se colectează, 15% merge spre bugetul CJ, 17,5% pentru distribuție spre primăriile al căror buget are nevoie de echilibrare, iar 7,5% pentru proiectele de investiții.

„La nivelul comunelor este luat în calcul numărul de locuitori de la 1 ianuarie 2018 și au 1.000 de lei/locuitor, dar nu mai puțin de 2 milioane de lei. La nivelul orașelor, nu mai puțin de 6 milioane, la nivelul municipiilor, nu mai puțin de 12 milioane, iar la nivelul CJ, 450 de lei/locuitor, dar maxim 275 de milioane de lei. Sunt plafoane pe care majoritatea primarilor le depășesc. Dacă prin toate aceste cote și sume din TVA, bugetul este mai mic decât bugetul din 2018, se alocă tot din TVA pentru a ajunge cel puțin la nivelul celui din 2018”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.