Invazie de roboți într-un mall din Timișoara

O competiție internațională a transformat Timișoara pentru două zile în capitala roboticii. 70 de echipe din țară și străinătate concurează în cadrul „RoboTEC”, competiție organizată de Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu companii din domeniul IT&C.


Roboții construiți de studenții de la facultățile de profil din România și din alte cinci țări au fost vedete, astăzi, la Shopping City Timișoara, unde s-a desfășurat una dintre probele „RoboTEC”. Sute de persoane au admirat rezultatul muncii tinerilor pasionați de robotică.

„Scopul proiectului este de a încuraja și atrage cât mai mulți studenți și elevi spre domeniul roboticii, respectiv de a le oferi șansa de a-și aprofunda cunoştinţele de programare și de a le pune în practică”, transmit organizatorii.

La a V-a ediție a „RoboTEC” participă 160 de studenți organizați în 70 de echipe din România, Croația, Macedonia, Egipt și Italia. Echipele care au reușit să construiască cei mai buni roboți vor fi recompensate, valoarea totală a premiilor fiind de 20.000 de lei.