Parteneriat între Ministerul Turismului și Asociația Timișoara 2021. Bogdan Trif, promisiune electorală în capitala Banatului

casinoherculane by sungarden

Apropierea campaniei electorale face ca în Timișoara să „plouă” cu miniștri la intervale de câteva zile, „întâmplător”, toți la Consiliul Județean Timiș, instituție condusă de pesedistul Călin Dobra. Luni a fost rândul ministrului Turismului, Bogdan Trif, care a venit pentru a semna un parteneriat prin care Timișoara capitala culturală europeană 2021 va fi promovată la târguri. Firește, ministrul nu a ratat ocazia pentru a face promisiuni electorale legate de voucherele de vacanță.

Parteneriatul s-a semnat după ce la Consiliul Județean Timiș ministrul Bogdan Trif a avut o întâlnire cu reprezentanți ai domeniului Horeca. „Am avut discuții cu cei din mediul privat, am cules informații și de la dânșii. Urmează să le punem în aplicare cu modificări legislative în viitorul apropiat. Vrem să ne asigurăm că totul va fi pus la punct în 2021, când Timișoara va fi capitală culturală europeană. Provin din Sibiu și știu ce impact a avut anul 2007, când Sibiul a fost capitală culturală europeană. A fost o rampă de lansare, Sibiul a devenit cunoscut în întreaga lume, nu doar în Europa. Nominalizarea a avut impact la nivel global și am avut foarte mulți turiști. Este important ca după 2021 să știți să profitați la maximum de faptul că în 2021 ați fost capitală culturală europeană și să aduceți cât mai mulți turiști. Este un lucru care nu vă aparține doar dumneavoastră, ci întregii țări. Ne reprezentați cultural pe toți, de aceea trebuie ca autoritățile să muncească și anul 2021 să ne prindă cu lecțiile făcute. Am început deja acțiunile de promovare la târgurile naționale și internaționale. Timișoara a fost prezentată ca viitoare capitală culturală europeană. Nu trebuie să ne oprim la stadiul acesta, ci să avem o strategie. Cu siguranță, anul 2021 va fi un succes și Timișoara și România vor beneficia la maximum de acest eveniment”, a precizat ministrul Bogdan Trif.

Parteneriatul a fost semnat de președintele Asociației Timișoara 2021, Simona Neumann. „Semnarea acestui acord cu Ministerul Turismului este foarte important, pentru că Timișoara capitală culturală europeană nu este doar un proiect cultural, ci este și un proiect menit să atragă turiști pentru Timișoara, Timiș și regiune. Prin prisma acestui parteneriat cu Ministerul Turismului vom beneficia de prezența la târguri naționale și internaționale și deci vom putea să promovăm Timișoara, județul Timiș și întreaga regiune”, a precizat Simona Neumann. Directorul asociației i-a vorbit ministrului și despre evenimentele deja derulate, Lumina Unirii, Cămine în mișcare și viitorul festival gastronomic La Pas, dar și despre centrul Multiplexity.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Bogdan Trif a insistat să vorbească despre „pomana electorală” a voucherelor de vacanță

Dincolo de semnarea parteneriatului foarte important pentru Timișoara, vizita ministrului a căpătat și puternice accente electorale. În nici două săptămâni, Călin Dobra s-a afișat cu ministrul Dezvoltării, ministrul Mediului de Afaceri și acum cu ministrul Turismului. Deși niciun jurnalist prezent la conferință nu l-a întrebat despre subiect, Bogdan Trif a ținut să vorbească despre voucherele de vacanță primite doar de bugetari, categoria preferată de votanți a PSD. Mai mult, pentru anul viitor, în perioada aprilie-mai și octombrie-noiembrie, voucherele vor ajunge la 2.800 de lei!

Trif spune că nu au fost date ca ajutor social, ci ca ajutor economic pentru industria hotelieră din România. „Opoziția ne-a cerut să renunțăm la aceste vouchere de vacanță, chiar am avut surpriza ca de la tribuna Parlamentului să se incrimineze foarte mult aceste vouchere de vacanță și să ni se ceară să le scoatem din circuit. Nu vom face acest lucru, voucherele nu au avut caracter de ajutor social, deși au beneficiat de ele 1 milion de oameni, ci au avut un caracter de ajutor economic. Am vrut să ajutăm industria care a fost văduvită de toate guvernele de până acum”, a spus Bogdan Trif.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/