25.000 de oameni, la prima ediție a Flight Festival! Aerodromul Cioca din Timișoara, „decorat” cu muzică, artă și tehnologie

1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

Festivalul Flight a strâns zeci de mii de persoane în cele trei zile ale primei sale ediții. Muzica, arta și tehnologia s-au împletit pe Aerodromul Cioca din Timișoara. 

Prima ediție a Festivalului Flight s-a încheiat cu un succes la care au contribuit peste 25.000 de oameni. Standurile care au format zona de tech au atras tinerii curioși să descopere noile tehnologii să se întreacă în ultimele jocuri video apărute. Instalațiile de new media au fost prezente în fosta clădire administrativă a aeroportului și au atras zeci de oameni dornici să exploreze galeria digitală de artă contemporană Flight Facility.

Copiii s-au bucurat de ateliere de pictură, au învățat cum se confecționează un zmeu și au făcut modelaj în lut. În tot acest timp, părinții lor au urmărit proiecții de film într-o ediție pilot a unui nou festival de film, produs de Cristian Mungiu. Discuțiile despre film și tehnologie i-au adus împreună pe Irina Margareta Nistor, Domnica Cîrciumaru și Dumitru Prunariu – primul român care a zburat în spațiu.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Ziua de duminică a adus proiectul special Orchestrate – un concept inovator de dezvoltare personală, unde 150 de adulți au învățat să cânte la un instrument muzical ca să descopere ce înseamnă spiritul de echipă. S-a cântat Carmina Burana, iar unul dintre violoniști a fost Dumitru Prunariu, care a arătat că are și veleități de artist liric. Scena principală a produs cea mai mare bucurie – The Motans, Grasu XXL, Guess Who, Macanache & The Putreds, Vama, Brooks, Dirty Nano și ATB fiind cei care au adunat mii de oameni într-o atmosferă de zile mari. De succes s-a bucurat și scena Retro de unde s-a auzit muzica anilor ‘70, ‘80 și ‘90, condimentată cu hiturile anilor 2000. DJ-ii de pe scena cu muzică electronică (Sky Stage) au energizat iubitorii genului până la orele dimineții. 

 „Suntem foarte fericiți că timișorenii au ales să-și petreacă acest weekend alături de noi și că toată lumea s-a simțit atât de bine la eveniment. Flight Festival 2019 este doar începutul. Le mulțumim tuturor pentru votul de încredere acordat în aceste zile și abia așteptăm să ne revedem anul viitor.”, a declarat Vlad Gârboni, directorul artistic al festivalului din cadrul Fundației Academice Culturale Timișoara.

untitled design set 970x90 px