„Parlamentul nu are voie să plece în vacanță câtă vreme această lege nu este adoptată!”

Senatorul liberal Alina Gorghiu vorbește despre modificarea legislației electorale în vederea facilitării procesului de votare pentru românii din diaspora. Astfel, votul prin corespondență și votul anticipat se află pe lista imediată a Parlamentului, pentru a asigura realizarea acestei acțiuni primordiale, reprezentativă pentru un stat democratic.

Ca urmare a umilirii în masă a românilor din diaspora, care la alegerile europarlamentare din 26 mai nu și-au putut exercita dreptul fundamental de a vota, Alina Gorghiu menționează faptul că președintele Klaus Iohannis a transmis ieri propunerile concrete pe care le are în vederea modificării legislației electorale.

Din acest punct de vedere, sunt convinsă că luni Partidul Național Liberal va începe demersurile de strângere a semnăturilor pentru convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, dat fiind faptul că, rațional, pragmatic, nu este suficient timp în această săptămână care va urma să finalizăm proiectul de lege care să îmbunătățească legislația electorală cu propunerile pe care partidele politice parlamentare, președintele României, Autoritatea Electorală Permanentă și alții le au la acest capitol. Ca atare, Parlamentul nu are voie să plece în vacanță câtă vreme această lege nu este adoptată în Camera Decizională!”, este de părere Alina Gorghiu, senator PNL.

Făcând o paralelă cu alegerile din 2014, România nu a evoluat, ci este într-o permanentă stagnare, anul 2019 repetând astfel „istoria”. Diaspora încă reprezintă bătaia de joc a unora dintre parlamentari, care le alimentează românilor de pretutindeni, în mod total justificat, sentimentul de repulsie și indignare, susține Gorghiu. „Îmi aduc aminte de un 2014 când ne-am aflat, în campania prezidențială, în aceeași situație. Suntem la cinci ani distanță și refuz să cred că nu suntem capabili ca stat instituțional să generăm o legislație necesară și suficientă, astfel încât să nu existe vreun cetățean român cu drept de vot care să nu poată să își exercite acest drept”, afirmă Alina Gorghiu.

Date fiind aceste condiții, votul prin corespondență și votul anticipat reprezintă unele dintre obiectivele centrale pe care ar trebui să le aibă în vedere Parlamentul României, pentru formarea unui stat civilizat, unde drepturile cetățenilor să nu mai fie flagrant încălcate, a concluzionat Gorghiu.

Sursa foto: Timpolis

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/