Parlamentarii PSD din Caraș-Severin n-au semnat moțiunea de cenzură! Dar Dragnea e liniștit: „Fiecare a vorbit cu mine”

Nici un deputat sau senator social-democrat din Caraș-Severin nu a semnat până acum moțiunea de cenzură citită astăzi în Parlament. Doar unul dintre ei, deputatul Ion Spânu, a ales să ne explice și de ce.

În tabelele cu semnatarii moțiunii de cenzură „România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!”, numele parlamentarilor din Caraș-Severin lipsesc cu desăvârșire. Din câte se pare, nici un deputat sau senator social-democrat cărășean nu a fost prezent la citirea moțiunii de cenzură în Parlament și niciunul dintre ei nu a semnat încă documentul. Singurul care ne-a explicat și de ce este deputatul Ion Spânu. Acesta spune că a lipsit de la ședință din motive obiective. „Nu am ajuns la București, mâine ajung. Am fost plecat și n-am putut ajunge. Eu acum sunt în drum spre Timișoara, mâine la prima oră o să plec la București. Am fost plecat, SMS-ul a venit târziu, l-am văzut prea târziu și n-am avut când să plec”, a declarat Ion Spânu pentru Express de Banat.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că cei care nu au semnat moțiunea până astăzi, o vor face luni sau marți. Ion Spânu spune însă că nu știe dacă semnătura lui mai contează, atât timp cât moțiunea a fost deja citită în Parlament. „Nu știu care e procedura, când voi ajunge acolo o să văd. Moțiunea a fost depusă, trebuia un număr de semnături când s-a depus. Cu a mea în plus sau în minus nu mai contează acuma. Nu știu dacă mai e cazul să o semnez”, spune deputatul cărășean.

Întrebat dacă va fi prezent miercuri, la votarea moțiunii de cenzură, Ion Spânu a răspuns imediat: „Absolut, sigur că da! Sigur! De mâine intru în programul normal”.

Cât privește ceilalți parlamentari de Caraș-Severin, deputații Ion Mocioalcă și Luminița Jivan, respectiv senatorul Ionuț Chisăliță, până la redactarea articolului, aceștia nu au putut fi contactați. Nu au postat până acum vreun punct de vedere nici pe paginile de Facebook sau de wordpress.

Așa cum ne-am obișnuit deja, la nivelul organizațiilor PSD, cea locală și județeană, se păstrează liniștea, așa că nu a fost transmis niciun comunicat presă sau informare despre acest subiect.

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut că parlamentarii PSD care nu au semnat moţiunea nu au făcut-o pentru că au absentat, el arătând că miercuri va exista un „vot masiv” în favoarea moţiunii. Întrebat cum comentează faptul că moţiunea de cenzură a fost semnată de 222 de parlamentari, din care doar de 199 de la PSD, iar restul de la ALDE, Dragnea a spus: „Majoritatea celor care nu au semnat nu au fost prezenţi. Fiecare a vorbit cu mine, unii sunt plecaţi din ţară, ajung în noaptea asta sau mâine, unii ajung marţi”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/