Marcel Vela rămâne președintele liberalilor din Caraș-Severin! „Pot ajuta mai mult PNL-ul în județ”

explo 1000x200

La alegerile interne din PNL, liderul filialei cu unele dintre cele mai bune rezultate la alegerile din decembrie 2016 a vizat un post de vicepreședinte al partidului. Rezultatul? Marcel Vela va conduce în continuare Organizaţia Caraş-Severin a PNL.

Alegerile pentru vicepreședinți au fost împărțite atât pe regiuni de dezvoltare, cât și pe domenii. Pentru cele opt regiuni de dezvoltare, pentru funcțiile de vicepreședinți ai PNL și-au depus candidatura 20 de liberali. Pentru Regiunea Vest au candidat Alin Popoviciu și Gheorghe Falcă, ultimul fiind și ales pe această funcție.

Alți 31 de liberali și-au depus candidatura pentru cele 16 funcții de vicepreședinte pentru diferite domenii. Ionela Balaș, Dan Leoreanu, Marcel Vela, Petru Luhan au candidat pentru vicepreședinte pe domeniul administrație, ordine publică, siguranța cetățeanului, fonduri europene și dezvoltare regională. Dintre cei patru a câştigat Dan Leoreanu, deputat de Neamţ. Dacă funcţia de vicepreşedinte ar fi fost adjudecată de Marcel Vela, aceasta nefiind compatibilă cu cea de preşedinte de organizaţie judeţeană, Nelu Popa ar fi putut prelua preşedinţia filialei judeţene. Vela rămâne astfel în fruntea PNL Caraş-Severin.

„Am candidat astăzi pentru funcția de vicepreședinte pentru administrație și ordine publică, dezvoltare regională și fonduri europene, cu gândul sincer că pot face ceva pentru PNL în acest domeniu important, în special cu privire la regionalizare și la reforma în legislația din administrație. Dacă aș fi câștigat, ar fi trebuit, în schimb, să renunț la funcția de președinte al filialei județene, fiind două funcții incompatibile. După bucuria de la alegerile de acum o săptămână, de la Lăpușnic, trebuie să recunosc faptul că pot ajuta mai mult PNL-ul în județ și la București pot să ofer camaraderește toată expertiza și proiectele mele contracandidatului meu deputat. Așa că, acest Congres este încă o etapă în Campionatul politicii naționale, dar cel mai important lucru, atunci când jucăm meciuri mai mult sau mai puțin pătimașe, nu este câte goluri ne dăm unii altora, cel mai important este să nu uităm de suporteri și de națiune”, a declarat Marcel Vela pentru Express de Banat.

De asemenea, vor fi aleși membrii CA și CNRC, pentru care au candidat peste 40 de liberali, printre ei și avocatul Dan Stan din Reșița. Aici rezultatele vor veni mai târziu, spre miezul nopții.