Proiectul de lege iniţiat de USR privind înfiinţarea DNA-ului pădurilor, o instituţie care să combată infracţiunile împotriva domeniilor silvice, a fost adoptat miercuri în Camera Deputaţilor. Parlamentarii PNL de Timiş nu au văzut cu ochi buni acest proiect, pe principiul că există destule instituţii care să intervină acolo unde legea este încălcată.
Marilen Pirtea şi Ben-Oni Ardelean (foto) sunt doi dintre parlamentarii PNL de Timiş care au spus pas acestui proiect de lege.
„PNL a analizat această propunere şi a considerat că există suficiente organisme instituţionale care pot să deruleze aceste activităţi care să analizeze, să ia măsuri şi să intervină coercitiv acolo unde legea este încălcată. O nouă entitate înseamnă un nou proces birocratic în plus şi soluţia este eficientizarea activităţii care există şi este abilitată în acest sens. Asta a fost poziţia generală a partidului şi am considerat de comun acord că aceasta este solutia”, a afirmat Marilen Pirtea.
Ben-Oni Ardelean a explicat că a fost ieri la vot, dar că votul său nu a fost înregistrat din cauza tabletelor puse la dispoziţie de STS.
„Ieri am fost la vot, problema este că aceste tablete care au fost date parlamentarilor de către STS nu funcţionează la parametri normali, obstrucţionând votul parlamentarilor. În speţă au fost parlamentari care nu au reuşit să voteze deloc, alţii cărora li s-au înregistrat doar anumite voturi şi situaţia este destul de critică. Adică ori vezi ce se întâmplă în plen şi nu poţi vota, ori pe aplicaţia de vot nu mai vezi ce se întâmplă în plen. În concluzie, o mare porcărie marca STS”, a punctat Ben-Oni Ardelean.
În ceea ce priveşte poziţia sa, este aceeaşi cu cea a partidului. Ardelean consideră că instituţiile care există trebuie să îşi facă treaba.
„Este o informaţie mega falsă, demonstrată de către ministrul de resort, Costel Alexe, care a venit după o avalanşă mediatică şi o propagare falsă pe social media cum că ar fi mii de hectare defrişate în perioada pandemiei şi care a spus foarte clar: «Daţi-mi o singură evidenţă certă şi eu imi dau demisia». Normal că un astfel de lucru nu s-a întâmplat, pentru că toate acele filmări care au fost date au fost false, în ideea că defrişările care au avut loc au fost cu acte în regulă şi multe dintre ele s-au întâmplat cu ani în urmă. Cred că este absolut imperativ ca organele abilitate să-şi facă datoria, să sancţioneze drastic pe cei care recurg la acte de ilegalitate. Nu este necesar să înfiinţăm organisme aiurea. Sunt organisme clare care să supravegheze defrişările care se produc în zona forestieră, să-şi facă datoria”, a punctat Ben-Oni Ardelean.