Teroristă din Arad, prinsă de DIICOT Timișoara! Femeia era în contact cu simpatizanți ai unei grupări fundamentaliste islamice

hacker, pc

Terorista fundamentalistă din Arad este cercetată de DIICOT. Femeia a intrat în contact cu susținători ai unei organizații teroriste din Orientul Mijlociu și le-a transmis că îi primește în România. Polițiștii au ridicat mai multe materiale în urma perchezițiilor.

Procurorii au efectual două percheziții domiciliare pentru săvârșirea infracțiunii de accesare în mod repetat de materiale de propagandă teroristă și deținerea acestora. Persoana în cauză a început să se radicalizeze din 2019, când a contactat online diferiți susținători ai unei organizații teroriste din Orientul Mijlociu. După conversațiile cu fundamentaliștii, femeia a început să cerceteze materiale de propagandă teroristă pentru a-și însuși ideologia. În același timp, distribuia frecvent mesajele radical islamiste prin intermediul aplicațiilor de mesagerie și comunicare electronică.

Cetățenii străini cu care a intrat în contact sunt suspecți de apartenență la organizația teroristă din Orientul Mijlociu și au rolul de a recruta diferite persoane pentru a le transmite credințele fundamentaliste. Metoda este postarea constantă a mesajelor și simbolurilor specifice organizației, însoțite de filme, fotografii cu arme, luptători, scene de luptă, execuții de prizonieri, pregătirea sinucigașilor cu bombă și predici ale unor clerici.

Sesiunile de training ale fundamentaliștilor i-au fost de folos arădencei, care a început să utilizeze simultan mai multe conturi de email, posturi telefonice, cartele reîncărcabile și să își ascundă IP-ul prin aplicații de tip VPN. Suspecta le-a transmis colaboratorilor săi că îi primește cu brațele deschise în România, de la care procurorii DIICOT suspectează că a început să primească sume de bani.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate un telefon mobil, o cartelă telefonică, un card de memorie micro SD și 25 de CD/DVD-uri. Simpatizanta fundamentalistă a fost condusă la sediul DIICOT pentru audiere.