Deputaţii PMP şi Pro România de Timiş au votat pentru constituirea DNA-ului Pădurilor. „România are nevoie de această structură ca să pună lucrurile pe matca lor firească”

Dacă parlamentarii PNL s-au abținut la votarea proiectului de lege iniţiat de USR care prevede înfiinţarea DNA-ului pădurilor, parlamentarii PMP şi Pro România de Timiş au votat pentru crearea acestei instituţii. PMP a votat în unanimitate pentru, iar Cornel Sămărtinean, deputatul de Timiş, sublinează importanţa acestui demers pentru ca lucrurile să intre pe un făgaş normal în ceea ce priveşte protejarea pădurilor, indiferent cărui partid politic îi aparţine iniţiativa.

„Am votat pentru această lege care este una importantă pentru România de astăzi, deşi în mod normal există Parchetul General, care are în atribuţii inclusiv pădurile, protecţia împotriva furturilor din pădure. Din păcate astăzi, din cauza furturilor masive, unele dintre ele la lumina zilei, România are nevoie de această structură specială ca să pună lucrurile în matca lor firească. Pentru acest lucru, PMP, prin toţi reprezentanţii lui din Parlament, am votat 100% această lege. La nivelul Parlamentului au existat mai multe iniţiative care aveau acelaşi obiect, de infiintare a DNA-ului pădurilor. Propunerea USR-ului a fost prima care a ajuns la votul din Camera Deputaţilor, astfel că nu a mai contat cine a făcut propunerea, ci faptul că nevoia României şi interesul cetăţenilor săi au fost mai importante”, a declarat pentru Express de Banat Cornel Sămărtinean, deputat PMP de Timiş.

Şi poziţia lui Adrian Pau, deputatul de Timiş Pro România, a fost una favorabilă acestui proiect de lege, deşi acesta consideră că implementarea lui nu o să fie una uşoară, însă merită tot efortul pentru a pune ordine în domeniul forestier.

„Poziţia Pro România a fost una favorabilă pentru proiectul de lege privind înfiinţarea DNA-ului pădurilor. Fiecare coleg a votat aşa cum a considerat. Votul meu a fost unul favorabil proiectului de lege. Având în vedere că defrişările abuzive în România au atins cote alarmante şi faptul că în această activitate par a fi implicate grupuri masive infracţionale, consider că trebuie luată o măsură foarte energică pentru stoparea acestui flagel”, a punctat Adrian Pau.