Vali Rusu: „Ei sunt chiulangiii!”

Campania de informare a electoratului în legătură cu greva parlamentarilor USL, organizată la nivel naţional, a ajuns şi la Reşiţa. În timp ce strigătele oamenilor din stradă rămân fără ecou, reprezentanţii puterii tipăresc fluturaşi cu marii chiulangii din Parlament. La cea mai recentă conferinţă de presă a sa deputatul Vali Rusu, preşedintele organizaţiei municipale a PDL şi-a exprimat şi el punctul de vedere legat  de această acţiune.

De aproape o lună senatorii şi deputaţii USL sunt în grevă parlamentară şi intenţionează să rămână aşa până la alegeri. Pentru că, deşi îşi primesc indemnizaţiile în ciuda faptului că nu îşi fac treaba, reprezentanţii puterii au trecut la atac. „Chiar dacă sunt în grevă, nici unul dintre ei nu uită să treacă pe la Parlament, unde semnează condica, exact ca şi cum ar fi la lucru. Incompetenţa lor ajunge la culmi nemaiîntâlnite. Chiulul lor costă statul român 1,4 milioane de euro pe lună”, a declarat Vali Rusu.

Ion Mocioalcă şi Gheorghe Pavel Bălan sunt parlamentarii cărăşeni a căror imagine este imprimată pe fly-erele pe care stau scrise cu litere mari mesaje ca: „Ei fac grevă de lux pe banii tăi!”, „El este unul dintre chiulangii!”, „Nu vor să muncească, dar vor să primească indemnizaţii, maşini, cazare la hoteluri, sume forfetare şi diurne”. Potrivit deputatului „Butoane”, titulatură pe care Vali Rusu a primit-o după ce a fost prins votând de 26 de ori într-o singură şedinţă, fluturaşii vor ajunge la populaţie în perioada imediat următoare. „Aceste materiale vor fi împărţite electoratului care i-a trimis pe aceşti oameni să-i reprezinte în parlament, nu să facă grevă, dar să semneze prezent”, a mai spus Vali Rusu.

Rusu, ironizat de chiulangii

Reacţiile celor doi „chiulangii” nu au întârziat să apară. „Ceea ce spune el este o prostie cu atât mai are cu cât vine din partea unui infractor, care a fost prins de presă votând în locul altui coleg. Dacă nu vezi bârna din ochiul tău, dar te interesează paiul din ochiul celuilalt, e foarte grav. Eu nu am vorbit despre el, dar în momentul în care sunt înjurat voi răspunde. Aştept să împartă fluturaşii în tot judeţul”, a replicat Ion Mocioalcă, deputat PSD.

Şi Gheorghe Pavel Bălan s-a arătat deranjat că acuzaţiile vin tocmai din partea lui Vali Rusu. „La vârsta mea, să comentez tot ce spune el, mi se pare jenant. Nu mă interesează în mod special părerea lui. El e cel mai harnic, în privinţa asta nu vom putea niciodată să-l întrecem, pentru că ştim cum votează el. În ceea ce priveşte campania, este o decizie politică, luată de conducerea partidului. Eu sunt acum la Bucureşti, chiar dacă nu participăm la şedinţe, suntem prezenţi în Parlament”, a declarat Gheorghe Pavel Bălan, senator PSD.