UNPR nu fuzionează, dar nici nu se dizolvă!

Într-o perioadă în care toate partidele îşi fac calcule înainte de alegerile care bat la uşă, UNPR îşi reafirmă loialitatea faţă de coaliţia de guvernământ. Organizaţia UNPR Caraş-Severin consideră că toţi membrii partidelor aflate la Putere at trebui să se concentreze mai întâi pe actul guvernării.
Deputatul Ion Tabugan vorbeşte despre creşterea nivelului de trai ca despre principala prioritate a actualului guvern. Preşedintele organizaţiei judeţene este de părere că nicio alianţă nu poate fi mai convingătoare pentru electorat decât eventuala creşterea economică. “Cazul companiei americane de la Moldova Nouă, pe care eu am susţinut-o din prima zi, este şi poate fi un model de urmat”, a declarat preşedintele UNPR Caraş-Severin.
Taxarea averilor
Tabugan spune că UNPR este şi rămâne un partid de centru-stînga şi că îşi va păstra identitatea indiferent de ceea ce se va întâmpla în actualul context politic. “Am construit acest partid pe principii solide. Nu vom abandona valorile în care credem pentru niciun calcul electoral. Nu vom renunţa nici la proiectul privind taxarea averilor mari şi foarte mari, nici la preocuparea noastră constantă pentru pensiile şi salariile românilor şi nici la celelalte măsuri pe care le-am susţinut ca formaţiune politică membră a coaliţiei de guvernare”, a declarat deputatul Ion Tabugan.
Parteneriat pragmatic
Liderul progresist susţine că partidul din care face parte este condus de principii şi nu de opportunism, motiv pentru care respinge ideea fuzionării sau dizolvării într-o altă formaţiune politică.  “UNPR agrează o formulă de parteneriat pragmatic cu principalul partid de la guvernare. Acest parteneriat presupune că, acolo unde unul dintre cele două partide are candidat în funcţie, acesta să primească sprijinul celeilalte formaţiuni. Acolo unde candidatul în funcţie este de la Opoziţie, UNPR şi PD-L vor desemna şi vor susţine, în solidar, candidatul cu cele mai mari şanse la victorie, indiferent de partidul din care face parte”, a mai spus Tabugan.