Parisul, în straturi de culoare, între SIDA și UVT

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Expoziție de excepție chiar în inima orașului cu o mie de fețe. Arta timișoreană contemporană celebrată la Paris.

Lumea culorilor, a frumosului și a creației a atins corzile sensibile ale doctorului Adrian Bădescu, CEO al Clinicilor Medici’s Timișoara și vicepreședinte al North American Economic Club, Timișoara, prezent la Paris, la vernisajul artistului Cristi Sida.

publicitate online in ziar Express de Banat

„Am făcut cunoștință cu universul cromatic și simbolistic al lui Cristi Sida, cu mulți ani în urmă. Așa cum singur se descrie, picturile sale devin obiecte independente, rupând suprafața rugoasă prin exfolierea straturilor de hârtie, supunându-le la mutații cromatice amestecate cu o tușă de hazard. Sau, mai simplu, într-un cuvânt: S-I-D-A. De data aceasta am fost martorul unei expoziții a artistului Cristi Sida chiar in inima orașului cu o mie de fețe (al artelor, a luminii, al iubirii, al modei, al creației…): Paris.

Galeria Amarica, din Paris, prin generozitatea domnului Paul Amarica, a acceptat să găzduiască expoziția ocazionată de aniversarea celor 30 de ani de la reînființarea facultății de Arte și Design din UVT, aducând arta timișoreană contemporană, creată de artiști consacrați, în fața celor dornici să ne cunoască prin intermediul artei. La Amarica au fost expuse lucrări din arta lui Cristi Sida, conferențiar titular UVT, dar și ale celor doi alumni din generații diferite: Robert Koteleș și Laurian Popa” (Marilen Pirtea).”

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Oaspeții de seamă ai expoziției au fost ES, doamna Simona-Mirela Miculescu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României la Delegația Permanentă a României pe lângă UNESCO (Paris), DHC la Universitatea de Vest din Timișoara; ES, domnul Luca Niculescu, ambasador extraordinar și plenipotenţiar al României în Franța, Principatul Monaco și Principatul Andorra, Președinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franța (GAFF); Prof. Univ. Dr Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT și Conf. Univ. Dr Madalin Bunoiu, prorectorul UVT.

 

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/