Parcurile, locurile de joacă și florăriile se deschid de astăzi în Timișoara! STP mai așteaptă

explo 1000x200

CLSU Timișoara a hotărât deschiderea parcurilor, locurilor de joacă și florăriilor începând de astăzi! Transportul public se va relua la capacitate maximă din 18 mai, dar fără transportul școlar, care rămâne sistat.

Decizia din 12 mai a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Timișoara relaxează măsurile în oraș, dar restricțiile la nivel național rămân în vigoare. Accesul în parcuri și la locurile de joacă este permis. De asemenea, florăriile se deschid. În privința STP, transportul se reia la capacitate maximă din data de 18 mai, cu excepția subsistemului de transport școlar, care rămâne sistat.

Hotărârea a fost adoptată în unanimitate, cu 31 de voturi.

Nicolae Robu a motivat decizia și a transmis că măsurile de siguranță rămân în vigoare. Edilul menționează că, în cazul în care nu vor fi respectate normele și dacă se va constata o creștere a numărului de îmbolnăviri, CLSU va fi nevoit să intervină cu un nou set de măsuri. „Atragem atenția, cu respect, că aceste măsuri de relaxare se aplică cu respectarea tuturor regulilor/recomandărilor adoptate la nivel național, precum și a celor locale rămase în vigoare, respectiv ce vor fi adoptate în continuare! De asemenea, facem apel la rațiune, la înțelepciune, ca toată lumea să aibă o conduită pe de o parte de autoprotecție, pe de altă parte de grijă pentru semeni! Dacă aceste lucruri nu se vor respecta și, dacă, pe cale de consecință, se va constata o creștere a numărului de îmbolnăviri, vom fi nevoiți să intervenim cu măsuri adecvate. Eu am încredere în dumneavoastră, stimați timișoreni și tocmai de aceea am și promovat aceste măsuri de relaxare, ca pași spre revenirea la viața noastră normală, frumoasă, în minunatul nostru oraș!”, a declarat primarul Timișoarei.