Parcul Teiuș, subiect de discuție în Consiliul Local Caransebeș

Consilierii locali din partea PSD au respins propunerea executivului Primăriei Caransebeș de a demara un proiect de investiție pentru „Amenajare acces parc Teiuș”. Valoarea totală estimată a investiției este de 191.283 de lei.

Măsura e motivată de plângerea comercianților care vin cu ocazia Serbărilor Cetății, în special camioanele pentru parcul de distracții, a menționat primarul municipiului, Felix Borcean.

În schimb, consilierul social-democrat Florin Bogdea a menționat că grupul PSD este interesat să cunoască fondurile care s-au colectat la Primărie în urma investiției privind bariera de la intrare în Parcul Teiuș și după aceea se poate gândi un proiect de ocolire dacă cetățenii din zonă vor fi de acord.

„Trebuie să vedem cât de oportună este acea barieră de la intrarea în Teiuș”, a menționat Bogdea. Acesta a fost contrazis de viceprimarul Marius Isac: „Credeți că bariera a fost pusă ca oportunitate financiară?!”

„Mă gândesc că și financiară, dacă tot am dat 800 de milioane de lei vechi pe ea. Pe lângă restricție este și financiară pentru că deservește parcarea, nu?!”, a intervenit Bogdea. „Noi trebuie să protejăm Parcul Teiuș de invazia de mașini, de gălăgie. Și acordul cetățenilor…, păi atunci să-i întrebăm și pentru serbări, să nu mai facem nimic. De asta te-au votat cetățenii, ca să le reprezinți interesele în Consiliul Local”, i-a replicat primarul Borcean consilierului Bogdea.

Pesedistul a insistat că nu e de acord să se arunce niște bani pe o documentație tehnică, astfel că proiectul de hotărâre a fost respins în urma votului negativ acordat de către consilierii PSD.

Și în mandatul primarului Marcel Vela s-a dorit accesul spre Parcul Teiuș prin amenajarea unei legături prin Strada Baba Novac – Strada Aninilor – cu traversare peste digul de pământ, în vederea decongestionării și deblocării circulației existente acum pe Strada Cloșca. Investiția a rămas în stand-by pentru că s-a început, la acea vreme, modernizarea cinematografului, dar și pentru că locatarii nu au fost de acord.