Parcări moderne și gazon în fața blocurilor, în toate cartierele Reșiței

Primarul Nelu Popa a dezvăluit, într-un interviu pentru expressdebanat.ro, graficul lucrărilor de modernizare planificat pentru 2019. Se deschid șantiere în toate cartierele municipiului!

Parcarea, trotuarele și spațiile verzi de pe Aleea Romaniței din Reșița sunt doar un exemplu pentru ceea ce va urma să se întâmple anul acesta. Rând pe rând, în fiecare cartier. Proiectul pentru reintroducerea tramvaiului va rezolva din punct de vedere estetic și tehnic bulevardul principal al orașului, carosabil, trotuare, scuaruri etc, de la Renk până în Muncitoresc, astfel că până atunci se poate lucra în interiorul cartierelor.

„Mai facem câteva străzi în Luncă pe proiecte europene. Aceste parcări în interiorul microraioanelor, cum e cea de pe Romaniței, le facem bucată cu bucată și vom merge într-un mod echilibrat. Am făcut Romaniței anul trecut și am făcut și la Gloria, în spatele Colegiului Tehnic Cărășean, în față la Eliade am modernizat toată artera aia, am lucrat în Micro IV, la Parcul Siderurgistului, la acel loc de joacă faimos care e aproape gata. Probabil că, într-o lună-două, dacă ne lasă vremea, e gata și încercăm să lucrăm un pic în Micro I, în Micro III, ca să nu creăm senzația că am început cu un microraion și ceilalți sunt văduviți de lucrări. Și anul ăsta avem în plan să facem lucrări. Vom face, probabil, o lucrare masivă în Micro III, un cvartal de jur împrejurul bisericii preotului Berbentea, unde este și casa de copii și Liceul Economic. Vom reabilita zona aceea și vom reabilita și zona din spatele Blocului Potcoavă, acolo e o parcare destul de haotică, avem un plan deja făcut, un proiect scris, încercăm să reabilităm zona respectivă”, a declarat edilul-șef.