„Parcă suntem într-un film cu proști! Rușine să vă fie!”

De aproape 24 de ore, pe munții din Caraș-Severin s-a lăsat întunericul. Ninsoarea și viscolul au oprit furnizarea energiei electrice, iar Enel promite marea cu sarea. Situația l-a făcut pe vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Popovici, să răbufnească.

Pare incredibil că în secolul 21 există posibilitatea ca, o ninsoare de câteva ore și un vânt mai puternic, să lase stațiunile montane fără energie electrică. În realitate, nu e deloc greu, după cum ni s-a dovedit chiar ieri. O atenționare cod portocaliu a meteorologilor a închis practic Muntele Semenic și Muntele Mic, lăsându-i fără energie electrică. Intervenția echipelor Enel nu a rezolvat nimic nici până la această oră, așa că Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean, a ținut să facă precizări astăzi, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, cu privire la situația actuală, în contextul în care forul pe care îl reprezintă, împreună cu Primăria Reșița și Primăria Văliug, vor pune în aplicare un mega proiect de peste 210 milioane de lei pentru dezvoltarea turismului montan pe Semenic.

„Aș vrea să trag un mare semnal de alarmă. Cu toții privim către Muntele Semenic, către Muntele Mic și suntem triști, oarecum sau suntem dezamăgiți de ce se întâmplă acolo, gândindu-ne la turismul din aceste zone, punând în balanță potențialul acestor zone. Astăzi parcă suntem într-un film cu proști! Ca să nu spun «pe burtă, că trag ai noștri». În acest moment, Muntele Semenic și Muntele Mic nu au energie electrică și nu este o situație izolată. S-a întâmplat de foarte multe ori, chiar în perioada sărbătorilor, când au fost turiști și cred că n-au avut sărbători prea plăcute. Și tocmai de aceea trag acest semnal de alarmă, cu toate că știu că E Distribuție Banat, fostul Enel, are ca acționari majoritari străini, dar tot așa știu că Statul Român are 24,8, dacă nu mă înșel, acțiuni la această companie. Și trag un semnal de alarmă pentru că știu că în urma ședinței se redactează un proces verbal cu problemele existente la nivelul județului și se transmite la București. Aceste situații nu trebuie să se mai repete și, în încheiere, aș vrea să le transmit un mesaj celor de la Enel Distribuție Banat: rușine să vă fie!”

1000x200 dacus 02

Pompierii militari sunt și ei în alertă de când munții Banatului au rămas fără curent și, spune inspector-șef Cristinel Coneru, situația din teren este verificată din oră în oră pentru eventualitatea în care apare o problemă care necesită intervenția de urgență. „Enelul spune că are echipe în teren, noi ținem în permanență legătura cu ei. De vineri au lucrat permanent acolo. Ca și turiști, pe Muntele Semenic nu există turiști, doar pe Muntele Mic sunt undeva la 50 de turiști, dar unitățile de cazare asigură alimentarea cu energie electrică, pentru că au generatoare proprii”.

CITEȘTE ȘI: Muntele Mic, fără curent electric. ENEL se face că-şi face treaba

publicitate si promovare online banner maxagro