Sorin Grindeanu îl trimite pe Cioloș la Prună să se convingă cine a deschis porțile penitenciarelor pentru infractori periculoși!

Fostul premier PSD i-a transmis lui Dacian Cioloș, dacă simte nevoia unei confirmări, să o sune pe Raluca Prună, fost ministru al Justiției, pentru a afla că recursul compensatoriu e opera acesteia!

„Citesc că un domn Cioloș, candidat la europarlamentare, dorește cu înfierbântare să arate că nu are nicio legătură cu inițiativa privind recursul compensatoriu. Am două vești pentru dl Cioloș. Prima e că guvernul Grindeanu a adoptat un proiect de lege, cu alte cuvinte a trimis textul în Parlament, spre a fi dezbătut. A doua e că guvernul Grindeanu a adoptat proiectul EXACT în forma inițiată de Raluca Prună – să înțeleg că nu era bun? Sau că doamna Prună făcea proiecte pentru «penalii» coaliției PSD-ALDE, ca să folosesc vocabularul d-lui Cioloș? Nu-i comentez gusturile, dar domnul Iordache a apreciat suficient proiectul doamnei Prună încât să-l propună spre aprobare în regim de urgență. Dacă simțiți nevoia unei confirmări, domnule Cioloș, sunați-o pe Raluca Prună, să vă explice, ca între tehnocrați, dacă forma adoptată de guvernul Grindeanu era sau nu cea propusă de domnia sa”, a scris pe Facebook Sorin Grindeanu, ocazie cu care i-a sugerat lui Dacian Cioloș să renunțe la dezinformări și fake news și să meargă din ușă-n ușă, să stea de vorbă cu oamenii.


Dacian Cioloș a respins miercuri acuzațiile potrivit cărora proiectul de lege a recursului compensatoriu a fost adoptat de Cabinetul condus de el, ci de Executivul condus de Sorin Grindeanu, modificat în comisia juridică a Parlamentului condusă de Florin Iordache și în plen de majoritatea PSD-ALDE.

„Stenograma ședinței de Guvern din 31 ianuarie 2017 arată că Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte proiectul de lege a recursului compensatoriu pe care acum nu și-l asumă. Legea a fost inițiată la propunerea lui Florin Iordache în aceeași zi în care a fost aprobată și celebra OUG 13. Guvernul a trimis-o în Parlamentul în care PSD are majoritate. PSD a adoptat apoi Legea recursului compensatoriu cu introducerea unor măsuri care au permis eliberarea a mii de condamnați înainte de termen. Comisia juridică a Parlamentului care a adoptat Legea recursului compensatoriu a fost condusă de acelasi Florin Iordache, inițiatorul legii în Guvern”, a scris comentat Cioloș.

El a mai spus că guvernul pe care l-a condus a inițiat recursul compensatoriu într-o altă formă.

„Ministrul Tudorel Toader și propaganda PSD încearcă azi să arunce vina asupra Guvernului Cioloș, care propunea o cu totul altă formă a legii, fără legătură cu forma inițiată și adoptată de PSD”, a adăugat Cioloș.