Transal Urbis propune majorarea tarifelor la gunoi, primarul Caransebeşului se opune! Cu cine va ţine Consiliul Local?

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, nu este de acord cu o altă majorare a tarifului la gunoiul colectat de la cetățeni de către societatea Transal Urbis. Felix Borcean spune că nu se justifică majorarea atâta timp cât serviciul este subvenționat de la Primărie atât la capitolul transport public în comun, cât și la capitolul măturători stradali. Directorul Transal Urbis trebuie să caute măsuri de redresare, nu numai să bage mâna în buzunarul cetățeanului, spune edilul municipiului.

„Propunerea aceasta nu va veni niciodată din partea mea și niciodată, cât sunt eu aici, nu voi semna ca inițiator un astfel de proiect hotărâre de Consiliu Local. Am îndoieli foarte serioase în privinţa activităţii SC Transal. Este acea datorie de o sută și ceva de mii de lei, nu vine de la mine, dar acum se resimte. Societatea, până nu a achiziționat o autoutilitară de transportat gunoiul, plătea la o firmă care-i lua același preț pe km chiar dacă la întoarcerea de la deponeul de la Oradea sau de la Drobeta Turnu Severin mașina era goală, deci prețul era egal și la dus, și la întors. Trebuie să fiu convins că banii pe care-i încasează serviciul de salubritate sunt cheltuiți cum trebuie”, a specificat primarul Felix Borcean.

Șeful administrației publice locale ne-a declarat că a solicitat un audit la SC Transal Urbis, care însă nu l-a mulțumit. Felix Borcean a precizat că auditul realizat la Transal a fost destul de vag și nu a fost solicitat acum, după ce el nu mai este președinte PNL Caransebeș, pentru a se putea interpreta vreo răutate din partea sa împotriva lui Ovidiu Chimigeriu, directorul Transal, știut ca un apropiat al taberei Ion Marcel Vela.

Singura neregulă găsită de audit a fost cu privire la Asociația de Fotbal Viitorul, al cărui președinte este Chimigeriu, aici unde Borcean va lua măsuri. Despre acest subiect vom vorbi pe larg într-un articol viitor.